Európsky charitatívny beh NO FINISH LINE v Bratislave už 9.-13. októbra

Európsky charitatívny ultra beh NO FINISH LINE sa po prvýkrát uskutoční aj na Slovensku, a to 9. až 13. októbra v Bratislave. Podporiť vybudovanie jedinečného Terapeutického ihriska pre deti môže skutočne každý, bež ohľadu na vek či aktuálnu kondíciu.

04.10.2019 08:46
screen-no-finish-line, pr clanok, reklama,... Foto:

V tomto behu platí jednoduché pravidlo. Každý kilometer predstavuje 1 euro na podporený projekt. Nezáleží na tom, či účastníci trať odbehnú alebo si spravia príjemnú prechádzku po Dvořákovom nábreží.

NO FINISH LINE tento rok podporí vybudovanie Terapeutického ihriska, ktorý má obrovský význam pre detských pacientov. V Holandsku sa podarilo vernými maketami diagnostických prístrojov CT a MR znížiť potrebu uspávania detí počas vyšetrenia o 40 %. Makety totiž simulujú diagnostické vyšetrenia a pripravia dieťa na jeho priebeh natoľko, aby vyšetrenie zvládlo bez potreby narkózy.

„Už keď som prvýkrát videl No Finish Line v Monaku a v Oslo, mal som v hlave myšlienku priniesť tento charitatívny beh na Slovensko. A skutočnosť, že vďaka takej prozaickej veci ako je ľudský beh bude môcť Národný ústav detských chorôb v Bratislave spríjemniť malým pacientom náročné vyšetrenia, vám dá nakoniec zabudnúť na to, že ide o organizačne veľmi náročné podujatie.“ hovorí Miroslav Výboh, zakladateľ neziskovej organizácie Children & Future Bratislava, ktorá projekt na Slovensko priniesla.

Pre firemné tímy je pripravený 24 hodinový MiddleCap Challenge. „Ten najlepší desaťčlenný tím získa možnosť reprezentovať Slovensko na NO FINISH LINE MONACO v dňoch 16. – 24. novembra 2019, pričom všetci členovia budú mať zabezpečenú dopravu, ubytovanie a registráciu na podujatie,“ hovorí Michal Kviečinský zo spoločnosti MiddleCap, ktorá je hlavným partnerom NO FINISH LINE.

Registrovať sa môžu jednotlivci aj tímy na stránke nofinishline.sk.

chyba