Exotické rastlinné afrodiziaká ako spestrenie intímneho života? Ale samozrejme!

Neviem čo si pod pojmom exotické afrodiziakum predstavujete vy, ale podľa všeobecne rozšíreného povedomia ide najmä o rastliny, ktorých domovom sú exotické a vzdialené krajiny, a ktoré majú takmer nespochybniteľný pozitívny vplyv na naše sexuálne funkcie. Bodka. No viete aj to, že mnohé z týchto bylín sa využívajú v rámci tradičnej medicíny už niekoľko tisíc rokov a to nielen na problémy intímneho charakteru? Poďme sa teda teraz pozrieť na pár zaručených „povzbudovačov“ s exotickým pôvodom, ktoré môžu s vašou sexualitou spraviť naozaj možné i nemožné.

19.06.2019 00:00
Seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Ženšen – koreň hodný zlata nabudí k veľkým výkonom

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Ženšen alias Všehoj ázijský je jedna najznámejších liečivých rastlín vôbec. Prvá písomná zmienka pochádza ešte z obdobia prvého storočia pred našim letopočtom, a kde inde sa mohla zjaviť ako v Číne. Rastlina je však nepochybne známa už viac ako 5000 rokov. Okrem Číny sa ženšenovým koreňom „dopovali“ aj v Kórei, kde dokonca platil za komoditu prevyšujúcu cenu zlata (čím väčší a starší koreň, tým bol drahší a cennejší).

Ako afrodiziakum je cenený najmä vďaka tomu, že podporuje lepšie prekrvenie celej pohlavnej sústavy muža i ženy. A vďaka svojim pozitívnym účinkom na psychiku dokáže znižovať negatívny vplyv stresu a pôsobí uvoľňujúco.

Ženšen sa inak v tradičnej ázijskej medicíne používa ako liek snáď na všetky choroby. Koreň života, ako ho tam prezývajú, je stále vyhľadávaný aj kvôli tomu, že sa dá užívať dlhodobo, bez rizika vedľajších účinkov.

Maca – peruánska redkvička na libido

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Maca alias Žerucha peruánska je zelenina veľmi podobná našej redkvičke. Len s tým rozdielom, že maca je považovaná za ozajstnú superpotravinu. Prečo? Pretože obsahuje toľko exkluzívnych látok, že všade na svete je považovaná za úžasný zdroj energie a vitality. Doma, teda v oblasti peruánskych Ánd, sa stále pestuje v špecifických podmienkach, ktoré jej dodávajú na sile. Intenzívne slnečné žiarenie, silný vietor a mráz nedovolia prospievať žiadnej inej kultúrnej plodine. Jedine maca sa týmto extrémnym klimatickým podmienkam a chudobnej kamenistej pôde dokázala plne prispôsobiť. Inkovia poznali silu tejto byliny už pred 2000 rokmi.

Maca ako afrodiziakum? Nuž, len tak zo špásu by sa nestala základnou zložkou mnohých prírodných prípravkov určených na zlepšenie potencie muža i ženy (ak sa stretnete niekedy s pojmom peruánska viagra, či ženšen, je to práve ona).

Domáci majú macu trvalo zaradenú v rámci svojho jedálnička (má vysoké nutričné hodnoty) a využívajú ju aj na liečebné účely napríklad pri chudokrvnosti, problémoch so žalúdkom, nechutenstve, na vypadávanie vlasov, defekty kože či zlepšenie zraku a sluchu.

Tribulus – keď je málo testosterónu

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Tribulus terrestris, po našom Kotvičník zemný, je najznámejšia rastlina, ktorá prírodným spôsobom podporuje normálnu hladinu testosterónu v tele. Špeciálna zmes fytosterolov (unikátne bioaktívne látky, ktoré tribulus obsahuje vo veľkom množstve vo svojich plodoch) je to, kvôli čomu ju vyhľadávajú ako športovci, tak i náruživí milovníci. Máloktorý výživový doplnok na posilnenie libida a potencie sa zaobíde bez neho. I preto sa o bylinke hovorí ako o zelenej viagre.

Aby ste vedeli, tak Tribulus nie je objav posledných rokov. Už v starovekom Grécku sa pridával do povzbudzujúcich nápojov, ktoré si užívali všetci, ktorých čakala dlhá noc plná milovania. Táto výnimočná rastlinka pochádza z Ázie a dodnes ju nájdete pôvodne rásť v Rusku, strednej Ázii, Indii, Číne… Indická ajurvéda ju využíva pri rôznych sexuálnych problémoch a na pomoc s močovou sústavou. V čínskej tradičnej medicíne slúži aj na choroby pečene a obličiek, na bolesť hlavy a závraty, dokonca tiež pri predčasnej ejakulácii a častej polúcii.

Horny Goat – bylina roztopášneho capa, prečo asi?

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

O najznámejších afrodiziakách sme si už čo-to povedali, teraz prejdeme k tým menej známym, no takisto unikátnym. Ak ste doteraz nepočuli o Krpčiarke šípolistej , anglicky Horny Goat (v preklade nadržaný cap), tak vedzte, že túto rastlinu sprevádza veľmi zaujímavá legenda. Rastlinu a jej účinky totiž objavil vraj pastier kôz, ktorý si všimol, že jeho kozy sú po konzumácii tejto byliny až podozrivo veľmi sexuálne aktívne.

Krpčiarka šípolistá pochádza z Číny, kde sa už oddávna používal odvar z jej listov na povzbudenie rozkoše a je jednou z bylín používaných v tradičnej medicíne na liečbu erektilnej dysfunkcie. Taktiež sa tam využíva aj pri liečbe osteoporózy, reumatoidnej artritídy či vysokého krvného tlaku. A v Číne je tiež obľúbenou zložkou mnohých komerčných produktov ako sú rôzne bylinkové vína, nápoje, žuvačky, cukríky a podobne.

Ak hľadáte originálne afrodiziakum, ktoré poteší mužov i ženy, mladších aj starších, tak práve Horny goat môže byť skvelá voľba.

Muira puama – drevo potencie z Amazónie

Foto: PR servis
Seocentrum, PR článok, nepoužívať

Muira Puama (latinsky Ptychopetalum olacoides) je málo známe afrodiziakum pochádzajúce z ďalekých brazílskych amazonských pralesov. Miestni domorodci rastlinu príhodne volajú drevom potencie (Potency Wood). Muira puama sa tam totiž už oddávna používala hlavne na prekonanie sexuálnej slabosti, zlepšenie sexuálnych funkcií a posilnenie libida. Inak sa tam rastlina dodnes využíva aj na liečenie mnohých ďalších neduhov ako je reumatizmus, poruchy tráviaceho traktu, choroby pohybovej a nervovej sústavy, či na celkové povzbudenie organizmu.

Do Európy táto rastlina prenikla až v 20. storočí a nakoniec stala sa aj celkom dôležitou súčasťou niektorých prírodných doplnkov na povzbudenie libida mužov i žien a potenciu.

Mohlo by vás zaujímať:
https://zdravie.pravda.sk/…a-vykonnost/
https://www.afrodiziakum.sk/…-terrestris/
https://www.afrodiziakum.sk/…a-sipolista/
https://www.afrodiziakum.sk/muira-puama/

chyba