Projekt športuj Slovensko odštartovalo v Prešove štyritisíc ľudí

Jazdecký areál v Prešove hostil všetkých športuchtivých ľudí, olympijských víťazov a vrcholových športovcov.

29.05.2019 00:00
SOM, PR článok, nepoužívať Foto:

Prvý zo série športových podujatí Športuj Slovensko, ktorých organizátorom je Slovenský olympijský a športový výbor, odštartoval v nedeľu 26. mája v Prešove. Na východ Slovenska okrem verejnosti zavítali športové osobnosti ako Nasťa Kuzmina, Tomi Kid Kovács, Ivan Jakeš, René Pucher, Róbert Vittek, Pavol Hurajt či Samuel Piasecký. Aj oni sa pripojili k všetkým tým, pre ktorých je šport neodmysliteľnou súčasťou života, ale aj k tým, ktorých má práve Športuj Slovensko motivovať k pravidelným športovým aktivitám.

Slnečný víkendový deň pritiahol do prešovského jazdeckého areálu štyritisíc ľudí, ktorí vyťažili športové stanovištia na maximum. Najmenší návštevníci si v Prešove vyskúšali deväť športov. Skrytý talent mohli objaviť vo futbale, basketbale, biatlone, boxe, golfe, atletike, florbale, volejbale či gymnastike.

Foto: PR servis
SOM, PR článok, nepoužívať

Malých športovcov zaujal boxerský ring, ktorý mal pod taktovkou náš najúspešnejší boxer Tomi „Kid“ Kovács. Ďalšie deti skúšali svoju mušku v sklápaní terčíkov, chlapci obkolesili motorku motocyklového pretekára a viacnásobného účastníka Rallye Dakar Ivana Jakeša. Samozrejmosťou bola zaplnená futbalová miniaréna, záujem pritiahol aj jeden z najmladších olympijských športov, golf. Ochotne sa odfotila a rozdala autogramy trojnásobná olympijská víťazka a ambasádorka projektu Nasťa Kuzmina.

Foto: PR servis
SOM, PR článok, nepoužívať

Rodičia mohli svoje deti registrovať aj do dvoch športových podujatí – v behu a v jazde na bicykli či na odrážadle. Registrácia do súťaží prebiehala online prostredníctvom webovej stránky www.sportujslovensko.sk a priamo na mieste. Po prevzatí štartovného balíčka s tričkom Športuj Slovensko sa malé športové nádeje postavili na štart. Okrem rodinných príslušníkov ich hnali do cieľa aj olympionici. Všetci dostali za svoj výkon špeciálnu medailu. Najlepší traja z každej kategórie dostali vecné ceny a trofeje od generálneho partnera projektu BILLA a partnerov Satur a Rajec. „Tešíme sa, že hneď prvé podujatie pritiahlo tisícky ľudí. Atmosféra v Prešove bola úžasná, deti motivované našimi olympionikmi športovali spolu s rodičmi a starými rodičmi. A o toto nám práve išlo, aby sa zapojili celé rodiny a strávili zmysluplne čas pri športe,“ hovorí Jana Gregorovičová za generálneho partnera BILLA.

Súčasťou bohatého športového a spoločenského programu bolo žrebovanie o špeciálnu cenu – kvalitné športové bicykle od slovenského výrobcu CTM pre celú rodinu. Do žrebovania bol zaradený každý, kto sa zúčastnil aspoň jednej zo štyroch súťažných disciplín.

Druhý letný Olympijský deň sa odohrá v športovom areáli na Štrbskom plese už v sobotu 1. júna, teda na Deň detí. Viac informácií o podujatí nájdete na www.sportujslovensko.sk.

chyba