Aký balíček cestovného poistenia sa oplatí na letnú dovolenku?

Ak sa chystáte na dovolenku, tak určite premýšľate aj nad tým, aké cestovné poistenie zvoliť. Či vám stačí štandardný balíček alebo zvolíte radšej nadštandardné poistenie záleží aj od toho, kam sa chystáte a na plánovaných aktivitách.

28.05.2019 11:00
SITA, PR článok, nepoužívať Foto:

Štandardný balíček

Základné cestovné poistenie vám dokáže pokryť väčšinu bežných rizík. Súčasťou je vždy poistenie liečebných nákladov a asistenčné služby. Už tu ale nenájdete úrazové poistenie, poistenie batožiny alebo zodpovednosti. Napriek tomu vám na bežnú dovolenku väčšinou postačí, keďže tie najväčšie finančné riziká máte pokryté.

Špeciálne cestovné poistenie

Podľa aktivít, ktorým sa chcete v zahraničí venovať si zvoľte aj cestovné poistenie. Ak sa chystáte na aktívnu dovolenku na horách, špeciálne cestovné poistenie vám padne vhod. Dajte si ale pozor na to, že nie všetky miesta sa dajú poistiť. Ak teda budete cestovať napríklad na miesta s extrémnymi klimatickými či prírodnými podmienkami alebo neosídlené oblasti, poistenie nedostanete alebo to bude veľmi ťažké.

Foto: Pexels.com
SITA, PR článok, nepoužívať

Čo sa týka aktivít, overte si v poisťovni, či sa nenachádza medzi rizikovými alebo nebezpečnými športami. Takéto aktivity je nutné si pripoistiť zvlášť a niektoré nejde poistiť vôbec.

Aké druhy poistenia zahrnuje cestovné poistenie?

Cestovné poistenie je balíček pozostávajúci z niekoľkých druhov poistenia. V cestovnom poistení tak môžete mať zahrnuté:

  • Liečebné náklady
  • Úrazové poistenie
  • Poistenie zodpovednosti za škodu
  • Poistenie rizikových športov
  • Poistenie storna
  • Poistenie nevyužitej dovolenky
  • Poistenie na veterinárne náklady
  • Asistenčná služba

Cestovné poistenie si môžete poskladať aj sami, podľa toho, ktoré poistenie potrebujete. Pri výbere cestovného poistenia teda vyberáte, čo budete mať v cestovnom poistení zahrnuté.

Druhy cestovného poistenia

Existujú aj rôzne druhy cestovného poistenia. Tu sa zväčša jedná o rôzne balíčky.

Rodinné cestovné poistenie

Cestovné poistenie pre celú rodinu. Výhodou sú často nižšie ceny takéhoto poistenia. Ak máte viac detí, pozrite si, či náhodou nie je poistenie obmedzené počtom detí.

Foto: Pexels.com
SITA, PR článok, nepoužívať

Ročné cestovné poistenie

Toto poistenie sa vám určite vyplatí, ak cestujete často. Na rok tak máte poistené všetky vaše cesty a výlety do zahraničia. Pozor si dajte na to, ako dlho v zahraničí budete, poistenie môže mať obmedzenie na trvanie jednej cesty, napríklad 60 dní.

Cestovné poistenie sa hodí pri každej zahraničnej ceste., či už idete na letnú rodinnú dovolenku alebo plánujete dlhšiu dobrodružnú cestu. Nezabúdajte, že poistenie vám nemusí platiť na niektoré aktivity, rovnako tak nepoistíte cestu do niektorých neznámych miest alebo krajín s extrémnymi prírodnými podmienkami. Určite si ale cestovné poistenie zjednajte, nikdy neviete, kedy ho budete potrebovať.

chyba