Potrebujete sa zbaviť hlodavcov, kún a iných škodcov? Vieme, ako na to

Ak pestujete ovocie, zeleninu či rôzne druhy obilnín, iste ste už neraz zápasili s viacerými škodcami. Ochranu pred škodcami potrebuje však aj hydina a uskladnené zásoby, pretože kuny, lasice, hraboše, myši, potkany či iné malé hlodavce si ľahko nájdu cestu kamkoľvek. Prekážať vám nemusia, no škoda, ktorú spôsobia áno. Poradíme vám, ako sa ich zbaviť.

27.11.2018 09:20
Kuna v motore, PR článok, nepoužívať Foto:
Kuna v motore

Čím sa živia?

Jedným z najčastejších škodcov je hraboš poľný. Má rád zemiaky, koreňovú zeleninu, cukrovú repu a podzemné časti rastlín, ako sú napríklad korene ovocných stromov. Jeho príbuzný druh — hraboš močiarny, nepohrdne ani kôrou mladých stromčekov.

Z myší sa najčastejšie môžeme stretnúť s myšou domovou. Má rada uskladnené potraviny, no zhryzie takmer všetko. Obilie, semená aj iné potraviny. Uskladnené zásoby znehodnotí nielen rozhryzením ale aj trusom. Kuny si rady pochutia zasa na vajciach, rôznych plodoch ale aj zajacoch a hydine. Pre chovateľa všetko nepríjemné situácie, ktorým sa ale teraz už môžete konečne vyhnúť výberom správneho odpudzovača.

Odpudzovanie kún a hlodavcov pomocou ultrazvukových odpudzovačov

Človek už vyskúšal veľa spôsobov, ako sa zbaviť škodcov. Od rastlín, ktoré prirodzene odpudzujú napríklad krtkov, cez strašiaky proti vtákom až po kladenie pascí a otrávených návnad.

Vďaka technickému pokroku sa ale teraz ľahko zbavíte všetkých škodcov pomocou ultrazvukových odpudzovačov. Tieto malé zariadenia fungujú na základe vysielania ultrazvukového signálu s rozsahom kmitočtov, ktoré sú nepríjemné pre hlodavce či iných škodcov. Výhodou je, že človek toto vysielanie nijako nevníma a odpudzuje len nepríjemných hlodavcov.

Aký odpudzovač škodcov si vybrať?

Sprej proti kunám Foto: PR servis
Sprej proti kunám, PR článok, nepoužívať Sprej proti kunám
Ultrazvukové odpudzovače si môžete zakúpiť v dvoch základných variantoch. Na odpudzovanie škodcov v záhrade môžete použiť odpudzovače napájané pomocou sieťového adaptéra. Ak ich potrebujete používať aj mimo dosahu elektrického vedenia, môžete si zakúpiť model na batérie.

Jednotlivé odpudzovače škodcov sa od seba líšia aj rozsahom kmitočtov, ktoré sú optimalizované pre konkrétny druh škodcov. Môžete si zakúpiť odpudzovač kún a hlodavcov, krtkov, netopierov, vtákov ale aj sŕn, divých prasiat či túlavých psov a mačiek. Konečne tak budete mať na vašom dvore či záhrade nerušený pokoj a môcť sa tak naplno venovať pestovaniu vašej záľuby, pretože neželanej návštevy v podobe hlodavcov a iných škodcov sa týmto spôsobom určite zbavíte.

chyba