Chcete grilovať aj počas zimných dní? Žiaden problém!

Štatistiky ukázali, že každý štvrtý Slovák sa zúčastňuje správnej grilovačky aspoň desaťkrát ročne, veľakrát aj častejšie. Ostatne, kto z nás nemá rád prepečený steak, grilovanú klobásku alebo opečený hermelín?

09.11.2018 09:00
foto-sita-grilovanie

Leto sa nám už bohužiaľ skončilo. Krásne teplé večere strávené na záhrade pri grile skončili. Alebo aj nie? Prečo si nespraviť večernú grilovačku v pohodlí vášho domova? Jedna vec je byť majstrom a mať zručnosti, druhá vec je mať správne suroviny a vybavenie. Skvelým druhom grilov do vnútorných priestorov sú elektrické grily. Prinášame vám ich charakteristiku a prehľad vlastností, na ktoré si pri kúpe treba dávať pozor. Správny výber vám zabezpečí kvalitnú prípravu vašich jedál tak, že každá vaša návšteva už od vás nebude chcieť nikdy odísť.

Elektrické grily

Ovládanie je veľmi jednoduché a intuitívne, regulácia teploty prebieha za pomoci jedného tlačidla. Do takého grilu nemusíte kupovať žiadne palivo, ste iba limitovaný nutnosťou zapojenia do elektrickej siete. Použitiu v interiéri, na rozdiel od zvyšných druhov grilov, nič nebráni – vnútri grilu sa nespaľuje nič, z čoho by vznikal dym.

gril

Dôležitý je pri týchto griloch predovšetkým ich výkon. Je dôležité, aby dosahoval najmenej 1800, až 2000 W. Inak sa vykurovacia špirála bude veľmi dlho zahrievať, nedosiahne dostatočnú teplotu, mäso sa dobre neprepečie a príprava bude trvať dlho. Veľkou výhodou je ich naozaj jednoduché ovládanie, malé rozmery i hmotnosť. Čo sa týka nevýhod, tu patrí jednoznačne vyššia cena a vyššia poruchovosť. Pri kúpe by sme odporúčali určite nešetriť a zamerať sa na najlepšie značky i modely. Ide o spotrebič, ktorý budete používať často a vždy budete od neho očakávať 100%, aby vaše kulinárske zručnosti nevyšli na zmar. Nie ste profesionál a bojíte sa začať s grilovaním? Nie je problém. Na webe nájdete množstvo videí s receptami a trikmi. Najlepšie je začať na elektrickom grile a na budúce leto prejdete na plynový gril.

Pred výberom a následnou kúpou si pozrite najlepšie značky grilov i konkrétne recenzie na ich modely. Veríme, že si vyberiete dobre a budete s obrovskou vášňou pripravovať špeciality, ktoré bude obdivovať celá vaša rodina i známy.

chyba