Známe osobnosti nechcú meniť zdravotnú poisťovňu. Prečítajte si prečo

Už len dva pracovné dni zostávajú na zmenu zdravotnej poisťovne. Ak v tom nemáte jasno, možno vám pomôže táto minianketa.

27.09.2018 06:00
zdravotná poisťovňa, kartočka poistenca,... Foto:

Oslovili sme známe osobnosti aj neznámych ľudí. Všetkým sme položili dve rovnaké otázky.

1. Čo čakávate od svojej zdravotnej poisťovne?

2. Ste spokojný/á s vašou súčasnou zdravotnou poisťovňou?

MUDr. Viliam Dobiáš, prezident Slovenského červeného kríža a dlhoročný záchranár

MUDr. Viliam Dobiáš
PRAVDA V Dobias MUDr. Viliam Dobiáš
  1. Ideálne je, ak o svoje zdravotnej poisťovni neviem, že existuje. To znamená, že ani ja, ani tí, čo mi poskytujú zdravotnú starostlivosť, nemajú žiadne problémy. Bonusom je, ak mi občas pošle osobnú SMS, link na zaujímavý článok, prípadne upozornenie na preplatok v odvodoch. Online komunikácia Dôvery je pravdepodobne najlepšia zo všetkých zdravotných poisťovní.
  2. Som poistencom Dôvery od zániku Spoločnej zdravotnej poisťovne. Za celý ten čas som to neoľutoval. Je príjemné mať úľavu na vakcináciu, stomatologickú starostlivosť a v kúpeľoch. Ako profesionálny zdravotník počúvam smutné historky o skúsenostiach mojich pacientov s inými poisťovňami. Oceňujem možnosť sledovania interakcií, pozrieť si zdravotné záznamy problematických pacientov v mieste ich bydliska pri ošetrovaní záchrannou službou. Ako funkcionár Červeného kríža si vážim podporu darcov krvi a darcovstva poisťovňou Dôvera.
Ľubomír Paulovič
PRAVDA L Paulovic Ľubomír Paulovič

Ľubomír Paulovič, herec

Od mojej zdravotnej poisťovne Dôvera očakávam, že sa bude aj naďalej správať tak, ako doteraz, lebo svojou starostlivosťou prekonáva moje očakávania.

Imrich Lyócsa, paralympijský víťaz v lukostreľbe

Imrich Lyócsa
Imrich Lyócsa Imrich Lyócsa
  1. Vzhľadom na svoj vek som sa dostal už do obdobia, keď sa čoraz častejšie objavujú rôzne zdravotné komplikácie. Tým pádom som nútený častejšie navštevovať zdravotnícke zariadenia. Pri dnešných cenách za lekárske zákroky som skutočne rád, že mi niekto pomôže kompenzovať náklady na zdravotnú starostlivosť.
  2. Zdravotná poisťovňa Dôvera, ktorej som klientom, je jednou z najspoľahli­vejších poisťovní. Počul som o množstve prípadov, keď pacienti odchádzali od svojich poisťovní, pretože neboli s ich prácou spokojní. Ja našťastie takýto problém nemám. Keďže som vrcholovým športovcom v curlingu na vozíku, k svojmu športu potrebujem kvalitný invalidný vozík. Veľa s ním cestujem, preto musí byť skladateľný a ľahký zároveň. Takýto vozík je veľmi drahý, som veľmi rád, že mi Dôvera ochotne pomohla pri jeho kúpe.

Emília Gabčová, dôchodkyňa

  1. Očakávam, že nebudem dlho čakať na termín, keď pôjdem na operáciu či vyšetrenie a že ma doktor neodmietne vyšetriť, keď to budem potrebovať.
  2. Som spokojná so zdravotnou poisťovňou Dôvera. Aj teraz, keď som bola na liečení, mala som slušnú izbu a viac liečebných procedúr ako poistenci inej zdravotnej poisťovne.
Karol Kováč
PRAVDA AKTUALITY K Kovac Karol Kováč

Karol Kováč, psychológ

  1. Vďaka Bohu zatiaľ nič nemusím očakávať, som zdravý. Ak by sa niečo potenciálne vyskytlo, je pre mňa dôležité mať v poisťovni partnera, o ktorého sa môžem oprieť. Mať k dispozícii informácie o možnostiach, dostupnosti.
  2. Ja som s Dôverou veľmi spokojný. Zatiaľ som mal jednu výraznejšiu zdravotnú komplikáciu. Stretol som sa s ústretovým personálom na pobočke, ktorý mi vysvetlil spôsob administrácie. Veci, na ktorých sme sa dohodli, platili a rýchlo sa realizovali.
Patrik Porubčan
PRAVDA P Porubcan Patrik Porubčan

Patrik Porubčan, IT špecialista

  1. Očakávam hlavne dôveru. V tom zmysle, že ak prídem k lekárovi, mám istotu, že dostanem adekvátnu zdravotnú starostlivosť a úkony, ktoré sú potrebné pre moje zdravie. Samozrejme, je to aj vec kvality lekára, ale aj zdravotnej poisťovne. Moja zdravotná poisťovňa Dôvera dané kritérium spĺňa, nakoľko sa mi nestalo, že by som prišiel k lekárovi a ten by ma odmietol, že nemá zmluvu alebo poisťovňa danú vec neprepláca. Viem sa teda na svoju zdravotnú poisťovňu spoľahnúť aj v tých horších časoch.
  2. Ako som už spomínal v prvej odpovedi, môžem sa na Dôveru spoľahnúť. A to nielen v dobrých časoch, ale aj v tých horších, to znamená v časoch potreby návštevy lekára. A to je pre mňa dôležité. Taktiež oceňujem rôzne doplnky a bonusy. Napríklad preplácanie niektorých nadštandardných úkonov a v dnešnej elektronickej dobe aj mobilnú aplikáciu, vďaka ktorej nepotrebujem nosiť kartičku poistenca so sebou, ale všetko mám v mobile. Oceňujem aj SMS notifikácie v prípade návštev lekára alebo pri lekárskych predpisoch. Takže som maximálne spokojný.

Prihlášku je možné podať aj počas víkendu v takmer všetkých pobočkách zdravotnej poisťovne. Najrýchlejšie je podať prihlášku elektronicky, po jej vypísaní sa vám ozvú pracovníci poisťovne, aby si dohodli jej podpísanie.

chyba