Výhody, vďaka ktorým sa vám podarí zostať nad vecou

Žijeme v prepojenom, rýchlo sa rozvíjajúcom svete a veci okolo nás sa zo dňa na deň neustále menia. Aby ste prežili a zostali pritom nad vodou, musíte byť super úžasní a snažiť sa za každú cenu prežiť. To znamená, že budete musieť využiť niektoré špeciálne výhody a inak tomu nebude ani v prípade moderných technológií.

10.09.2018 08:00
shutterstock 367286138

Nakoľko sa vďaka nim stáva celý svet čoraz viac prepojeným, učenie cudzieho jazyka je jednou z prvých vecí, ktoré by ste mali pre svoje dobro urobiť. A ak by vám to stále ako dobrý dôvod nestačilo, prinášame vám prehľad ďalších pozitívnych výhod a účinkov dvoj a viacjazyčne komunikujúcich osôb, ktoré si potom zbalili cestovné kufre a vybrali sa spoznávať nádherný svet.

Šanca na nové kontakty

Jednou z najviac fenomenálnych výhod učenia sa nového a predovšetkým cudzieho jazyka je komunikácia s ľuďmi na celom svete. Dvere sú pre vás otvorené takmer všade, pretože slobodná komunikácia vám nerobí problém naozaj nikde. Pokiaľ nie v skupine, využiť dokážete tieto schopnosti v profesionálnej oblasti.

Zamestnávatelia vás budú vďaka nemu „milovať“

Nedarí sa vám v práci alebo túžite po lepšom ohodnotení. Investujte do svojho vzdelania, ktoré vám nikto nevezme a absolvujte jazykový pobyt na Malte. Vaše šance na zamestnanie v dnešnom hospodárstve tak budú pre vás oveľa väčšie, pretože aj vďaka jazyku môžete využiť svoju osobnú a profesionálnu hodnotu.

Nehovoriac o tom, že vaša schopnosť hovoriť v druhom jazyku ostatným naznačuje, že ste motivovaní a odhodlaní učiť sa nové veci, čo vám tiež prináša konkurenčnú výhodu nad tými, ktorí sa doteraz k tomu neodhodlali.

Je to skvelá výhoda bezproblémového cestovania

Rakúsky filozof Ludwig Wittgenstein tvrdil, že „hranice vášho jazyka sú hranicami vášho sveta“ a mal pravdu.

Znalosť viac než jedného jazyka vám otvára obrovské možnosti dovolenkového cieľa. Cestovanie v cudzej krajine sa stáva oveľa jednoduchšie, ak môžete hovoriť jej jazykom. Pričom plynulosť nie je vždy až tak potrebná a dôležitá. Význam bude mať pre vás množstvo spomienok a zážitkov, ktoré si môžete zvečniť jednoduchou tlačou fotiek na kvalitnom fotopapieri.

Budete múdrejší

Pozitívne kognitívne účinky znalosti druhého jazyka vám zasa môžu pomôcť podporiť váš mozog, aby rýchlejšie a lepšie analyzoval a spracovával rôzne jazykové štruktúry.

Ovládanie druhého jazyka zvyšuje pamäť a vašu pozornosť. Proces bilingválneho cvičenia vášho mozgu vás vyzýva, aby ste sa koncentrovali a posilnili potom svoje zručnosti aj pri riešení iných problémov.

Dvojjazyčnosť osôb má vyššiu pravdepodobnosť pre ich lepšie skóre v testoch, najmä v oblastiach slovnej zásoby, čítania a matematiky. Tiež sa preukázala schopnosť lepšieho logického, racionálneho rozhodovania. Ľudia sú viac vnímaví a vedomí si svojho okolia.

Vďaka novým vedomostiam v tejto oblasti tiež predchádzate vzniku Alzheimerovej choroby. Budete mať tiež lepšie sebavedomie a pred sebou určite aj sľubnú budúcnosť. Stačí sa len presvedčiť a začať na sebe a zdokonaľovaní sa v cudzom jazyku pracovať.

chyba