3 tipy na skvalitnenie života v domácnosti

Pojem nábytok z masívu zachytil už asi každý, no viete, čo skutočne znamená samotné slovo masív? Masív je prírodný materiál vyrábaný z mäkkého, prípadne tvrdého dreva. Jeho výhodou je absolútne originálny vzhľad a takisto dlhšia životnosť. Nábytok z masívu je náročnejší na spracovanie, čomu zodpovedá o niečo vyššia cena, tá je však kompenzovaná vysokou kvalitou nábytku a taktiež životnosťou. Práve masívu sa týkajú tri jednoduché tipy na skvalitnenie života vo vašej vlastnej domácnosti.

18.06.2018 12:45
shutterstock 236268070
Zdroj: shutterstock

1. Kombinujete estetickú a úžitkovú stránku

Jasné, investície do vybavenia domácnosti musia byť v súlade s vašimi finančnými možnosťami. Je však vhodné kombinovať estetickú a úžitkovú stránku. Čo to v praxi znamená? Kvalitu vášho bývania zlepší to, že si napríklad kúpite parádnu skriňu, ktorá však zároveň bude esteticky pekne prevedená a zapadne do dizajnu vášho interiéru. Máme na mysli nábytok z masívu, jedinečného materiálu vyrábaného z prírodného dreva. Samozrejme, nemusíte mať doma len nábytok z masívu. Práve masív však môže byť inšpiráciou na skvalitnenie života v domácnosti, pretože tam prinesie „nový dych“ a inovatívny štýl. Možností je veľa – dajú sa kúpiť skrine, komody, stoly, stoličky či nočné stolíky vyrobené z masívu. Závisí na vašom vkuse a výbere, aký konkrétny druh nábytku si zakúpite.

2. Doprajte si dostatok pohodlia

Vo vlastnej posteli strávime približne tretinu života. Stojí za to do nej investovať a zakúpiť si naozaj kvalitnú posteľ, kde sa parádne vyspíme a dobre si oddýchneme. Pomerne populárne sú postele z masívu, ktoré ponúkajú vysokú mieru komfortu. Ako sme už spomenuli, masív je vskutku kvalitný prírodný materiál. Postele vyrobené z masívu sú mimoriadne pohodlné a taktiež esteticky príťažlivé. Nevyhnutnosťou je samozrejme kvalitný matrac, mäkký vankúš a hebký paplón. Ak si takto vyskladáte svoju posteľ, tak je veľmi pravdepodobné, že váš spánok bude kvalitnejší a príjemnejší než kedykoľvek predtým.

3. Dajte priestor svojej fantázii

Ak si to spočítame – máme nábytok z masívu, postele z masívu a váš domov je tak hneď o niečo krajší. Toto je však len nutný základ. Ak sa chcete cítiť doma naozaj dobre a chcete zvýšiť komfort svojho bývania, dajte priestor svojej fantázii. Urobte doma to, po čom ste vždy túžili a čo ste tam chceli mať. Nebojte sa nových riešení a inovácií. Uvidíte, že ak prekonáte prvotný „strach“ či obavu z nepoznaného, urobíte z vášho bytu, resp. domu svoj skutočný domov. Pretože doma je naozaj doma. Keď prídete po celom dni v práci domov, ste absolútne bez energie a chcete si hlavne dobre oddýchnuť, tak vás poteší práve príjemné prostredie, ktoré máte vytvorené na oddych. A takéto prostredie je zložené z detailov – teda aj z nábytku z masívu alebo z postelí z masívu.

chyba