Cash4Car sa na Slovensku darí a plánuje expanziu

Službe Cash4Car, ktorá pomáha ľuďom v náhlej zložitej finančnej situácii, sa na Slovensku neobyčajne darí. Preklenovacie úvery spojené so zástavou automobilu za výhodných podmienok sú ponúkané už niekoľko mesiacov. Po veľmi pozitívnych reakciách plánuje firma expanziu na východné Slovensko.

20.06.2018 08:00

Nachádzate sa v zložitej finančnej situácii, neprišli peniaze od zákazníkov a potrebujete rýchlo získať peniaze napríklad na splatenie svojich záväzkov? Služba Cash4Car ponúka jednoduché, rýchle, a hlavne férové riešenie. Získať peniaze proti hodnote vášho automobilu až do výšky 80 % tržnej hodnoty s tým, že môžete automobil zanechať na stráženom parkovisku, alebo s ním dokonca naďalej jazdiť? To znie lákavo.

Oproti úverom z banky, ktorých vybavenie predsa len nejaký čas trvá a niekedy na ne klient nedosiahne z dôvodu záznamu v registroch, či napríklad len kvôli niekoľkým omeškaným platbám, má služba Cash4Car omnoho benevolentnejší prístup. A hlavne: klient môže mať peniaze už behom 30 minút. A práve túto možnosť prefinancovania začínajú v posledných mesiacoch využívať klienti na Slovensku.

Stále nová služba

„Slovensko sa veľmi rýchlo vyrovnalo s Moravou, kde táto služba funguje už dlhšie, a prakticky ju aj predbehlo. Samozrejme, klienti na Slovensku našu službu príliš nepoznajú. Musíme im vysvetľovať, že sa nie je čoho báť a že naše podmienky sú férové,“ hovorí Marek Zurian, konateľ Cash4Car.

Vzhľadom k rôznym legislatívam v oboch krajinách je jednanie a najmä vnímanie zo strany klientov jemne rozdielne. „V Česku sme pre klientov, bohužiaľ, veľmi často ,až posledná voľba, keď už nemajú kam ísť. Na Slovensku berú našu službu trochu dynamickejšie a môžeme povedať, že financujú trochu drahšie autá,“ porovnáva Marek Zurian. Ani konkurencia tejto služby zatiaľ nie je na Slovensku príliš vysoká. Jedná sa skôr o klasické zastavárne, ktoré sa snažia na klientoch predovšetkým zarobiť a neponúkajú férové podmienky. Z tohto dôvodu sa Cash4Car rozhodlo expandovať. Momentálne má pobočku v Bratislave, z ktorej dokáže efektívne obslúžiť najmä západnú časť krajiny. Do konca roka je v pláne otvoriť pobočku aj vo východnej časti Slovenska. Na slovenskom trhu identifikovala Cash4Car významný potenciál.

Zložitejšia regulácia na Slovensku

Služba Cash4Car nie je typická zastaváreň, kam sa privezie auto, klient dostane určitú časť hodnoty automobilu, ktorú spláca a tým je všetko vyriešené. Veľkou výhodou Cash4Car je, že vytvára individuálne ponuky každému klientovi, presne podľa jeho potrieb. Taktiež nie je striktne určené nejaké percento, ktoré musí klient za službu platiť. Všetko sa odvíja od hodnoty automobilu a najmä, či sa jedná o krátkodobé (jeden až dva mesiace) či dlhodobé financovanie.

Pre vyriešenie financovania zo strany Cash4Car je potrebné dopredu poslať kópiu technického preukazu a charakteristiku stavu svojho automobilu, na ktorého základe sa stanoví ocenenie vozidla. V tomto ohľade je to na Slovensku omnoho jednoduchšie. „Na Slovensku funguje e-government v previerkach vozidiel. Tam s vozidlom rovno preveríte aj klienta, registre a záznamy zástav. V ČR je na to niekoľko inštitúcií a človek musí navštíviť každú zvlášť,“ upresňuje Marek Zurian.

V niektorých faktoroch je samozrejme slovenská legislatíva rozdielna. „Na Slovensku je zložitejšia regulácia voči pôžičkám. To znamená, že je to tam viac limitované, hlavne čo sa týka pôžičiek fyzickým osobám,“ dodáva Marek Zurian k legislatívnym rozdielom v oboch krajinách.

Klienti sú všeobecne s touto službou spokojní a začínajú ju vo veľkom využívať. Často ju využívajú aj slávne osobností. „V Čechách sme mali jedného futbalistu. Na Slovensku máme profesionálneho športovca, ktorý je financovaný štvrťročne, a nie vždy mu financie vychádzajú. O službu záujem je a myslím, že vypĺňa určitú medzeru medzi bankami a ďalšími pôžičkami,“ hodnotí Marek Zurian.

Podmienky zo strany Cash4Car sú úplne transparentné a zrozumiteľné. Zmluvy majú iba niekoľko strán a klient nenájde žiadne nezrovnalosti, ktoré by mu mohli splácanie v budúcnosti skomplikovať. To znamená, že neexistujú žiadne skryté poplatky a podmienky sú pri dohode vždy finálne a plnené zo strany poskytovateľa. Niekedy sú ponuky tejto služby dokonca výhodnejšie než u niektorých leasingových spoločností.

chyba