Aby vaše dieťa zbytočne netrpelo, mali by ste ho zbaviť bolesti bruška natrvalo

Každý z nás sa vo svojom živote už s určitým typom bolesti stretol. Nepríjemný stav a reakcia organizmu na to, že niečo nie je v poriadku sa môže ale vyskytnúť aj u tých najmenších. Deti vám však toho v tomto smere veľmi veľa asi nepovedia. Jediným sprievodným prejavom je potom nárek a plač, ktorý neprechádza a neutícha ani po niekoľkých hodinách alebo týždňoch.

13.06.2018 08:00
shutterstock 236645896
Zdroj: shutterstock

Bolesť v oblasti brucha sa u detí radí na prvé miesto a vedie k mnohým nepríjemným situáciám. Až 25 % dojčiat trpí recidivujúcou bolesťou tohto typu, ktorá je potom dôvodom väčšiny záchvatov sĺz a úzkosti. Ide o to, že deti mladšie ako šesť mesiacov sú postihnuté bolesťou v dôsledku črevnej koliky. Častej bolesti bruška ich už ale dnes môžete veľmi jednoducho zbaviť a my vám povieme ako.

Musíte si urobiť menšiu analýzu vlastného života

Určite by ste svojmu dieťatku dali prvé aj posledné a s radosťou ho so sebou vzali na akékoľvek miesto, pretože máte doma špeciálny Manduca nosič. Ak však vaše spoločné chvíle sprevádza častý plač, veľmi veľa zábavy si spolu neužijete. Dá sa tomu ale predísť.

Šanca na pozitívny výsledok závisí od včasného poskytovania kvalifikovanej starostlivosti so správne stanovenou diagnózou a vhodne predpísanou liečbou. A aby diagnostika bola naozaj dobrá, je potrebné najskôr zozbierať kompletnú históriu a starostlivo preskúmať detského pacienta. Patrí sem v prvom rade životný štýl a stravovanie matky. Ak si dáte na ňom záležať, vaša ratolesť a samozrejme aj vy sa potom budete cítiť spokojne, k čomu samozrejme svojím dielom prispejú aj pohodlné topánky Barefoot.

Diagnostické funkcie

Každý človek popisuje bolesť, pokiaľ je to možné, v súlade s jeho životnými skúsenosťami. Novorodeniatko ale nie je schopné odpovedať na otázky lekára, takže sa sám musí sústrediť na p

Liečba

Ako sme už spomínali, prvou prospešnou aktivitou je odstránenie príčiny vzniku koliky. Liečba by tiež mala spočívať v poskytovaní plnohodnotnej starostlivosti dieťaťa primeranej jeho veku. Je potrebné dodržať diétu a vylúčiť eskalujúce faktory. Potraviny, ktoré spôsobujú nadúvanie, by ste mali na čas zo svojho jedálnička úplne vylúčiť. Môžu byť zdravé, ale pre vaše dieťatko do značnej miery aj nebezpečné. Pozor si dajte aj na mliečne výrobky, pretože najmä malé deti často trpia intoleranciou laktózy.

Aby vaše dieťatko zbytočne netrpelo, vyžaduje si to z vašej strany obrovskú pozornosť a sledovanie každého jedného detailu. V opačnom prípade sa to celé môže podpísať pod niekoľko nepríjemných situácii, ktoré vám a celej rodine zbytočne skomplikujú život.

chyba