Modesta Real Estate pravá ruka v realitných akvizíciách

Viedeň / Praha - Modesta Real Estate úspešne zastupovala globálneho lídra v oblasti logistických nehnuteľností Prologis pri novej akvizícii. Spoločnosť Prologis European Logistics Fund (PELF) odkúpila do svojho portfólia od spoločnosti Mountpark Logistics EU logistický park Mountpark Plzeň v Českej republike.

04.06.2018 11:02
modesta-foto-sita

Park, ktorý zmení názov na Prologis Park Plzeň II. ponúka trhu 43 700 štvorcových metrov voľných priestorov a ďalšie tri hektáre pozemku, kde je možnosť rozšírenia o ďalších 10 000 štvorcových metrov plochy. Nachádza sa 16 kilometrov západne od Plzne v Přehýšovskej obci pri diaľnici D5, ktorá spája Prahu s Bavorskom. Park tak ponúka z hľadiska logistiky veľmi výhodnú polohu. Považuje sa za vstupnú bránu Českej republiky do Európy. Zároveň je kvôli konkurencieschopným mzdám a vysoko kvalifikovanej pracovnej sile dôležitým strategickým výrobným centrom. V poradí ide o druhú investíciu developerskej skupiny Prologis na plzeňskom trhu, a to priamo pri susednom plne prenajatom parku Prologis Park Plzeň-Štěnovice o rozlohe 58 500 štvorcových metrov.

„Plzeň je osvedčeným logistickým uzlom a jedným z cieľových trhov pre Prologis. Táto akvizícia poskytuje dobrú príležitosť na rast v regióne s vysokým dopytom“, hovorí Martin Polák, senior viceprezident, regionálny riaditeľ spoločnosti Prologis CEE.

Sebastian Scheufele SIOR, riadiaci partner spoločnosti Modesta Real Estate, o transakcii: "Sme veľmi radi, že sme mali možnosť zastupovať spoločnosť Prologis pri tejto strategickej investícii do ich druhého parku v Plzni. Vďaka tejto transakcii získali ďalšie vynikajúce miesto na logistickom trhu, ktoré zaručí návratnosť investície a rast spoločnosti. Ďakujeme spoločnosti Prologis za vynikajúcu spoluprácu a prajeme im veľa šťastia pri spravovaní parku a pri ďalšom rozvoji tejto strategickej lokality.”

chyba