Interview Day – pracovné pohovory pre stredoškolákov v troch mestách

Rok čo rok riešia končiaci stredoškoláci dilemu, čo budú robiť po ukončení štúdia. Kým časť z nich sa rozhodne pokračovať v ďalšom štúdiu napríklad na vysokej škole, ostatní sa chcú zamestnať, ale nevedia kde a ako. Práve pre nich je určený Interview Day, ktorý sa bude konať v 26.marca v Trnave, 9.apríla v Prešove a 10.apríla v Košiciach.

15.03.2018 09:07
Interview Day 20.04.2017 Trnava

,,Prvýkrát sme Interview Day zorganizovali v Trnave pred približne rokom a mali sme výborné spätné väzby od študentov, firiem i škôl. Firmy oceňovali, že mohli študentom predstaviť svoje pracovné pozície a už priamo na podujatí si našli nových zamestnancov. Ako prirodzený vývoj sa nám javilo rozšírenie aktivít do Prešova a Košíc, kde už máme za sebou úspešné podujatia,“ vysvetľuje Miro Koleník z Národného kariérneho centra organizovanie tohto podujatia aj na východe Slovenska.

Interview Day je určený špeciálne pre stredoškolákov – technikov, ktorí sa po škole rozhodli nájsť si zamestnanie, prípadne pre tých, ktorí si nie sú stopercentne istí, že vysoká škola je správnou voľbou. Celkovo sa na podujatí predstaví viac ako 20 firiem, ktoré pôsobia buď v jednotlivých regiónoch, alebo majú celoslovenskú pôsobnosť. "Na podujatí sa zúčastňujú lokálne firmy ako aj firmy s celoslovenskou pôsobnosťou. Rozdiel je v spôsobe komunikácie firiem so študentmi. Dôraz sa nekladie na stánky a prezentácie ako na jobfairoch, ale na nájdenie si nových zamestnancov spomedzi končiacich absolventov stredných odborných škôl.
Personalisti sa so študentmi rozprávajú o pracovných príležitostiach, benefitoch a poskytujú celkový obraz o firme. Za jeden deň sa na podujatí vystrieda asi 300 stredoškolákov z technických odborov,“
dodáva Miro Koleník.

IMG 9712

Prečo sa zúčastniť?

Na Interview Day je prínosom pre študentov aj variabilita ponúkaných pracovných príležitostí. Ponuky si nájdu aj študenti so špecializovanými odbormi, prípadne jazykovo zdatní záujemci. „Študenti sa tak môžu dozvedieť o veľkom počte ponúk rôznych spoločností,“ hovorí Igor Holéczy z Národného kariérneho centra, ktoré pre študentov stredných škôl usporadúva pravidelné podujatia JobSpoTT a Kam po strednej. Prostredníctvom týchto podujatí sa snažia pomôcť mladým stredoškolákom s nájdením čo najlepšieho zamestnania, do ktorého môžu nastúpiť hneď po strednej škole. „Interview Day slúži na získanie dostatočného množstva informácií o zamestnávateľoch, ktoré študenti potrebujú na správne rozhodnutie o svojom budúcom povolaní. Takisto sa pre nich otvára možnosť uzavrieť pracovnú zmluvu priamo na podujatí, prípadne sa so zamestnávateľom dohodnúť na konkrétnej pracovnej ponuke po ukončení štúdia,“ uzatvára Igor Holéczy.

Organizátorom podujatia je Národné kariérne centrum: www.narodnekariernecentrum.sk Spoločnosti, ktoré majú záujem o podujatie, môžu kontaktovať organizátorov na emailovej adrese: info@nakac.sk

chyba