Henkel Slovensko je Najzamestnávateľ roka

Spoločnosť Henkel Slovensko získala prestížne ocenenie v kategórii Centrá zdieľaných služieb. Rebríček najatraktívnejších zamestnávateľov zostavuje najväčší a najvplyvnejší slovenský pracovný portál Profesia.sk.

02.02.2018 07:53
Henkel inzercia Foto:
Prezident spoločnosti Henkel Slovensko a riaditeľ bratislavského Centra zdieľaných služieb Christian Schulz

Víťazi boli vyhlásení počas oficiálneho galavečera RecruitRank Awards 2017 a Najzamestnávateľ 2017. Ocenenie pre Henkel Slovensko prevzal prezident spoločnosti a riaditeľ bratislavského Centra zdieľaných služieb Christian Schulz.

„Spätná väzba je pre nás dôležitá. Zakladáme si na otvorenej diskusii s našimi zamestnancami vo všetkých aspektoch ich práce – od pracovného prostredia a benefitov cez flexibilitu práce až po medzinárodné pracovné príležitosti. Dávame si na tom záležať a očividne sa to vypláca," odpovedal Christian Schulz na otázku, ako sa spoločnosti podarilo dosiahnuť tento úspech.

Anketa umožňuje verejnosti hlasovať za spoločnosti, ktoré sú schopné prilákať najlepších ľudí na Slovensku prostredníctvom férového prístupu k zamestnancom a pracovného prostredia, ktoré vytvárajú. Aj keď je Henkel Slovensko z hľadiska počtu zamestnancov deviate najväčšie centrum zdieľaných služieb na Slovensku, ľudia si ho zvolili za víťaza v kategórii pred konkurentmi s omnoho vyšším počtom zamestnancov. Na druhom mieste sa umiestnila firma Johnson Controls International, s. r. o., a na treťom skončila spoločnosť Adient Slovakia, s. r. o.

Spoločnosť Henkel Slovensko zaviedla v uplynulom roku nové benefity za účelom zlepšenia rovnováhy medzi prácou a osobným životom jej zamestnancov. Okrem nových, flexibilnejších pracovných podmienok, ako napríklad práca z domu či dni voľna navyše, môžu zamestnanci využívať aj škôlku priamo v priestoroch firmy. Spoločnosť má taktiež dlhoročnú tradíciu aktivít spoločenskej zodpovednosti a firemného dobrovoľníctva. Jedným z najobľúbenejších programov zamestnancov sú Šampióni udržateľnosti. Program prepája dobrovoľníkov z radov zamestnancov, ktorí učia žiakov o udržateľnosti – jednej zo základných hodnôt spoločnosti Henkel. Zamestnanci tak môžu urobiť počas pracovného času. Zamestnávateľ ich motivuje, aby sa vrátili do svojej školy, navštívili svojich učiteľov a žiakov inšpirovali počas interaktívnej hodiny o ochrane životného prostredia.

Výsledky dokazujú, že zamestnanci spoločnosti Henkel sú na prácu pre svoju firmu hrdí

Slovenská pobočka firmy Henkel vznikla na Slovensku už v roku 1991 a dnes zamestnáva viac ako 1 700 ľudí. Z toho 1 500 pracuje pre bratislavské Centrum zdieľaných služieb (SSC), ktoré od svojho vzniku v roku 2006 narástlo na celosvetovo najväčšie SSC v rámci skupiny Henkel. SSC Bratislava poskytuje odborné služby dcérskym spoločnostiam Henklu na všetkých kontinentoch.

„Vďaka patrí našim zamestnancom, bez ktorých by to nebolo možné. Som veľmi rád, že tu môžem stáť v mene každého jedného z nich s vedomím, že Henkel Slovensko je jedno z najlepších miest na prácu na Slovensku,“ dodal Christian Schulz.

Christian Schulz (prezident spoločnosti Henkel... Foto: Tomas Halasz
Henkel inzercia Christian Schulz (prezident spoločnosti Henkel Slovensko a riaditeľ bratislavského Centra zdieľaných služieb) a Zuzana Kaňuchová (riaditeľka korporátnej komunikácie)

Pre kompletné výsledky ankety vo všetkých kategóriách kliknite SEM

chyba