Reakcia bývalej riaditeľky piešťanskej nemocnice na vystúpenie poslanca Sucháneka

Vzhľadom k opakujúcim sa mediálnym vystúpeniam poslanca A.Sucháneka k zrušeniu obvinenia voči mne a ďalším osobám v „kauze CT“ z roku 2014 som sa rozhodla reagovať a uverejniť túto správu. Nerozumiem, odkiaľ pán poslanec NRSR, pre ktorého v júni 2016 abdikovala celá Rada Bielej vrany po tom, ako preverila jeho postup pri nákupe CT prístroja v Piešťanoch v roku 2012, berie morálne právo k tejto téme, ale aj všeobecne k zdravotníckym témam sa vyjadrovať.

08.01.2018 14:06
foto-sita-biela vrana

Ako uviedla Rada Bielej vrany na čele so Zuzanou Wienk vo svojom oficiálnom stanovisku "Organizátori ocenenia boli vyzvaní, aby preverili nákup CT v roku 2012. Zistili, že tender na nákup CT v roku 2012 mal od začiatku nejasne nastavené kritériá. V nerovnej súťaži napokon tesne zvíťazila najdrahšia, nie však najlepšia ponuka, čím nemocnica preukázateľne poškodila neúspešných uchádzačov a nekonala v súlade s verejným záujmom. Napriek znalosti faktov i dôsledkov nemocnica chybu nenapravila.“

„Ak by Rada detailne preskúmala dokumentáciu tendra pred udelením ocenenia Alanovi Suchánkovi, neudelila by ho. Nebyť personálnych zmien v Správnej rade nemocnice, tento nerovný tender by totiž viedol k uzavretiu zmluvy a piešťanská nemocnica by v súčasnosti mala predražené CT, ktoré vzišlo z neférovej súťaže zjavne zvýhodňujúcej víťaza, na čom sa Alan Suchánek podieľal ako člen výberovej komisie. Preto mu Rada Bielej vrany zvažovala ocenenie odobrať. „

Po abdikácii členov Rady Bielej vrany, čo sa mimochodom stalo iba jediný krát v histórii, poslanec A. Suchánek najmä pod mediálnym a spoločenským tlakom cenu vrátil. Prečo tak urobil, keď sa cíti ako on tvrdí, nevinný?!

Pripomínam , že listinné dôkazy o zásahu poslanca A. Sucháneka do procesu verejného obstarávania v roku 2012 ako člena komisie na vyhodnotenie ponúk, ktoré preverila aj Rada Bielej vrany, boli dňa 14. 11. 2014 odovzdané Národnej kriminálnej agentúre ako príloha k trestnému oznámeniu podanému pre podozrenie zo spáchania trestného činu, ktorého priamo účastný mal byť Suchánek. Trestné konanie ku dnešnému dňu nie je ukončené.

Vzhľadom k uvedenému je jasné, že pán poslanec A. Suchánek nemá morálne právo sa k tejto téme vyjadrovať a už vôbec nie hodnotiť a znevažovať prácu prokuratúry a polície a robiť sudcu, podľa toho ako sa mu to politicky hodí, obzvlášť vtedy, ak si rozhodnutie prokuratúry ani nečítal, čo sám priznal. Mal by skôr uvažovať o vzdaní sa poslaneckého mandátu, ktorý získal najmä vďaka cene, ktorú dostať nikdy nemal.

Mária Domčeková

chyba