Čo robí vaša záhradkárska výbava v zime?

Záhradkárska sezóna zapadla prvým snehom. Ak aj vy patríte k vášnivým pestovateľom, určite s jej odchodom riešite, ako uskladniť veci zo záhradky.

22.12.2017 08:00
regalove systemy

Ako odkladať záhradkárske náradie?

Záhradkárske náradie odkladajte čisté a suché. Rýle, motyky a rôzne malé ručné náradie nemusíte umývať, stačí odstrániť zvyšky pôdy a rastlín. Pomôžte si pritom napríklad starým nožíkom, kefkou a handrou.

Regály uskladnia aj muškáty a iné poklady v črepníku

Máte rastliny v kvetináčoch, ktoré vyžadujú prezimovanie na mieste, kde nemrzne? Patria k nim muškáty, oleandre, rozmarín či kaktusy.

Podmienkou úspešného prezimovania je nielen teplota okolo 5 stupňov, ale i dostatok svetla. Preto regálové zostavy s rastlinami situujte blízko okna a zároveň tak, aby ste mali ku kvetom dobrý prístup. Keď substrát preschne, je nutná zálievka. Odstraňujte vyschnuté listy a kontrolujte rastliny, či sa na nich neobjavia choroby a škodcovia. Ak niečo objavíte, buď rastlinu zlikvidujte, alebo chemicky ošetrite.

uskladnenie naradia

Pár tipov, ako efektívne navrhnúť úložné priestory

Máte už vyhradené miesto, kam odložiť sezónne používané náradie, stroje a rastlinky z vašej záhradky? Ako ich uskladniť tak, aby ste čo najefektívnejšie využili plochu? Inteligentným riešením sú regálové systémy. Využijete tak priestor od podlahy až po strop.

Pri navrhovaní regálových systémov pre vašu záhradkársku výbavu myslite na to, že:

  • najťažšie a najrozmernejšie veci, ako kosačka či vertikutátor, patria na podlahu,
  • stred rezervujte potenciálne nebezpečným veciam, ako je záhradkárska chémia, nože, píly, nožnice. Ak máte malé deti, dajte ich tak, aby na ne nedosiahli,
  • najvyššie odkladajte ľahšie prvky a tiež také, ktoré pri prípadnom páde nepredstavujú žiadne riziko. Môže to byť krabica so semienkami, netkané textílie, jutové vrecia, povrazy.

Regálové systémy pre záhradkárske potreby zakúpite v hobby predajniach alebo v špecializovaných e-shopoch, ako napríklad REGAL SISTEM. Ak váhate, ktoré sa lepšie hodia pre potreby zo záhradky, skúste uvažovať skôr nad regálmi ako nad nábytkom.

Obchody s riešeniami na mieru majú oveľa širšiu základnú ponuku a poskytujú špecializované poradenstvo, montáž a záručný servis. S kvalitnými úložnými priestormi vaše rastlinky, náradie a stroje prečkajú zimu v bezpečí a na jar vám môžu začať znova slúžiť.

chyba