10 rád, ktoré vám pomôžu vybrať si luxusné a praktické umývadlo

Rozhodnúť sa medzi krásou a funkčnosťou je často dilema. Ak sa budete riadiť aj rozumom, nielen očami, vybrať to správne umývadlo bude malina.

30.11.2017 09:49
geberit0

Nákup umývadla vyzerá na prvý pohľad ako jednoduchá záležitosť. Opak si často uvedomíte až vo chvíli, keď vkročíte do predajne alebo začnete listovať v katalógu. Pripravili sme si pre vás 10 tipov, ktoré vám pomôžu zorientovať sa v bohatej ponuke:

1. Pamätajte na to, že odhadnúť veľkosť umývadla priamo v predajni je ťažšie, než sa zdá. Pre istotu si predtým zapíšte rozmery svojho starého umývadla, aby ste ho mali s čím porovnávať.

2. Premyslite si, na čo všetko chcete umývadlo použiť. Nevyužívate ho iba na osobnú hygienu, ale aj na ručné pranie? Zvoľte si umývadlo so zátkou a dostatočnou hĺbkou. Nezabudnite, že umývadlá na dosku sa väčšinou nedajú zazátkovať.

geberit1

3. Ak nechcete riskovať, že sa vaše deti na stúpadle pošmyknú, prispôsobte im výšku umývadla.

4. Uvedomte si limity vašej kúpeľne. Veľké umývadlá alebo dvojumývadlá vyzerajú stiesnene v malej kúpeľni.

5. Nezabúdajte na súlad. Hranatá vaňa alebo sprchový kút spolu s okrúhlym umývadlom bude, pravdepodobne, pôsobiť rozladene. Ak však na svojom výbere trváte, radšej si nechajte v predajni zhotoviť vizualizáciu vašej predstavy pred definitívnym rozhodnutím. Prípadne sa inšpirujte zariadenými kúpeľňami.

6. Ak kupujete umývadlo na dosku, dbajte na to, aby uhol, ktorý zviera misa a doska, bol čo najmenší. Jednoduchšie tak udržíte dosku v čistote.

geberit2

7. Ak chcete, aby vaša drevená doska vydržala dlho krásna, mali by ste ju vždy udržiavať suchú. Nemali by ste na nej držať ani zubné kefky a poháre. Preto si drevo kupujte iba v tom prípade, ak ste ochotní starať sa oň.

8. Ak je spodok umývadla plochý, pripravte sa, že voda bude striekať do každého smeru.

9. Dvojumývadlá sú skvelou voľbou pre tých, ktorí zažívajú pravidelnú rannú špičku v kúpeľni. Nezabudnite, že dvojumývadlá s jediným odtokom sú často konštruované bez prepadu, a preto sú trochu náročnejšie na čistenie.

geberit3

10. Lacnejšie umývadlá sa rýchlejšie zanesú vodným kameňom. My v Geberite nanášame na keramický povrch špeciálnu látku, čím znižujeme prirodzenú pórovitosť materiálu. Vodný kameň sa tak ťažšie uchytí.

Ak si ani napriek týmto radám netrúfate kúpiť umývadlo na vlastnú päsť, pozývame vás do našej predajne Geberit na Karadžičovej ulici. Náš kvalifikovaný personál vám veľmi rád poradí.

chyba