Štúdium techniky znamená istotu dobre plateného zamestnania

VŠB – Technická univerzita Ostrava ponúka študentom zaujímavé možnosti prepojenia štúdia s praxou a s vidinou dobrého pracovného uplatnenia.

10.10.2017 08:00
VS banska Foto:

Po absolventoch technických odborov je medzi zamestnávateľmi veľký dopyt. VŠB – Technická univerzita Ostrava naviac poskytuje študentom zaujímavé možnosti propojenia štúdia so stážami a trainee programami napríklad vo vývojových oddeleniach firem. Študenti si tak často nájdu prácu už počas štúdia a po absolvovaní dosahujú na nadpriemerné platy. Absolventi VŠB – Technickej univerzity Ostrava nachádzajú uplatnenie v spoločnostiach a organizáciách zaoberajúcich sa surovinami, energetikou alebo ekológiou, vo firmách z IT odvetví alebo strojárenstva, ako odborníci v oblasti materiálov a nanotechnológií, stavbári, ekonómovia alebo napríklad hasiči.

VŠB – Technická univerzita Ostrava podporuje študentov pri výjazdoch a štúdiu v zahraničí, pretože práve jazykovú vybavenosť a skúsenosti z cudzieho prostredia zamestnávatelia veľmi oceňujú. Študenti tiež môžu využiť služby Kariérneho centra alebo si s podporou Podnikateľského inkubátoru rozbehnúť svoje vlastné podnikanie.

Foto: Lukáš Ston
VS banska1

Štúdium na VŠB – Technickej univerzite Ostrava nie je len o sedení na prednáškach a učení, jeden z najväčších kampusov v strednej Európe ponúka okrem ubytovania, stravovania alebo knižnice aj vnútorné i vonkajšie športoviská (tenisové kurty, futbalové ihrisko s umelou trávou, kurty na beach volejbal alebo lezeckú stenu), kaviarne a kluby. Byť študentom znamená aj možnost zapojenia sa do mnohých študentských organizacií a aktívny život, organizovanie majálesov, koncertov alebo športových závodov a súťaží.

VŠB – Technická univerzita Ostrava je modernou univerzitou s viac ako 165 ročnou tradíciou. Ponúka štúdium na siedmych fakultách a v univerzitných študijných programoch. Súčasťou je aj jediný superpočítač v Českej republike. Viac na www.vsb.cz.

chyba