Komu prekáža výhra v 700 miliónovej arbitráži?

Naša advokátska kancelária prestáva rozumieť verejnej diskusii na tému vyhratej arbitráže, ktorá zachránila Slovenskej republike 700 miliónov eur. A kladieme otázku, komu a prečo vlastne táto výhra prekáža? Pretože skutočne vážny problém by predstavoval práve opačný výsledok arbitrážneho súdu vo Viedni. A zodpovednosť za takýto výsledok by bol ťažkou ranou aj pre reputáciu našej kancelárie, ktorá si zakladá na tom, že spory vyhráva a nie prehráva.

04.10.2017 16:49
85451628
Zdroj: Thinkstock

Spochybňovať dnes náročnosť celej kauzy a vytvárať akési dojmy o vopred danom výsledku je nielen smiešne, ale aj urážlivé voči účastníkom sporu, ako aj samotnému arbitrážnemu súdu vo Viedni. Už niekoľko dní sme nútení naším spolupracovníkom z rôznych oblastí biznisu a akademického prostredia doma aj v zahraničí, ktorí čítajú a počúvajú výmysly o tejto kauze zo zahanbením vysvetľovať, že u nás na Slovensku je to jednoducho tak, že úspech sa neodpúšťa.

Napriek tomu, že opakovane a konzistentne tvrdíme, že konečná výška našej odmeny za tento spor bude stanovená dohodou s klientom a že ku rokovaniu o jej výške nás nikto nemusí vyzývať, pretože to robíme už dávno, každý deň sme spájaní so sumou 64 miliónov eur. Teda sumou, ktorá v tomto prípade nikdy nebola stanovená.

Preto sme nútení opakovane upozorniť, že pre MH Manažment v zastúpení štátu sme vyhrali medzinárodnú arbitráž v hodnote 700 miliónov eur. Čelili sme pritom nielen extrémne krátkym časovým lehotám, ale aj medzinárodnej právnickej mašinérii, ktorá disponuje tisíckami právnikov na celom svete.

chyba