Stávkari pozor, začína sa Wimbledon - pozreli sme sa na kurzy!

Najsledovanejší tenisový turnaj už netrpezlivo klope na dvere. Tie sa v All England Clube otvoria 3. júla, kedy sú na programe zápasy prvého kola. V našom príspevku sa pozrieme na to, koho stávkové kancelárie pasujú do role favorita.

01.07.2017 08:00
Beka Media inzercia
Foto: ČTK/imago sportfotodienst

Okrem toho zaujímavé analýzy z Wimbledonu a všetko o tipovaní nájdete na www.betserver.sk.

Skvelými výkonmi ohúril aj britského odborníka

Najväčším favoritom mužskej dvojhry je Roger Federer. Sedemnásobný wimbledonský šampión prežíva vynikajúcu sezónu, v ktorej získal už štyri turnajové tituly. Posledný pridal do zbierky len minulú nedeľu, keď bez straty setu triumfoval na Gerry Weber Open. Švajčiar vo finále zdolal Alexandra Zvereva 6:1,6:3 a tento turnaj opanoval už deviatykrát. Tenisový analytik pre SkySports Barry Cowan sa vyjadril, že Federera v tejto sezóne lepšie hrať nevidel. Hra na tráve mu neskutočne svedčí, často využíva prechod na sieť, kde patrí medzi najlepších hráčov na okruhu ATP. Fortuna má tradične dobrú kurzovú ponuku a šance rodáka z Bazileja na zisk 19. grandslamového titulu ohodnotila kurzom 3,30.

Vedúci hráči rebríčka zažili aj vydarenejšie sezóny

V minulej sezóne prehral len desať zápasov a zaslúžene sa stal svetovou jednotkou. Rok 2017 ale Andymu Murraymu nevychádza podľa predstáv a stratené sebavedomie bude hľadať pred domácimi fanúšikmi. Tradičnou generálkou pred Wimbledonom bol turnaj v Queen'se, kde sa púť zverenca Ivana Lendla skončila už v prvom kole. Trojnásobný grandslamový šampión prehral s 86. hráčom sveta Jordanom Thompsonom a po 136 zápasoch sa mu stalo, že nezobral súperovi ani jedno podanie.

S podobne nevýraznou sezónou zápasí aj Novak Djokovič. Antuková časť síce nebola zlá, no pri jeho mene stále svieti len jeden tohtoročný titul. Na tráve toho príliš veľa neodohral, no v jeho prípade to nie je žiadna novinka. V All England Clube sa mu ale darí, a tak s ním treba rátať. V rokoch 2010–2015 ani raz nechýbal medzi najlepšou štvorkou a trikrát turnaj ovládol. Kurzy v najlepších stávkových kanceláriách na celkové víťazstvo sú úplne zhodné teda 4,00 na Brita a 7,00 na Srba.

Pripraví Nadal svojim fanúšikom ďalšie nemilé prekvapenie?

Spomínaný turnaj v mestskej časti Londýna nevyšiel viacerým hráčom zo svetovej špičky. Okrem Andyho Murrayho v prvom kole vypadol aj Stan Wawrinka či Miloš Raonič. Kanaďan v minulom roku konečne potvrdil svoje kvality, ktoré fanúšikom tenisu netreba pripomínať. V siedmich dueloch nastrieľal 145 es a nad jeho sily bol až domáci miláčik zo škótskeho Dunblane. Tretí grandslamový turnaj sezóny a Rafael Nadal – tak to je kapitola sama o sebe. Po Roland Garros má výbornú formu, ale antuka nie je tráva. Od roku 2012 sa Španiel nedostal do štvrťfinále a pozornosť médií pútal najmä senzačnými prehrami s Lukášom Rosolom, Steveom Darcisom či Dustinom Brownom.

V ženskej časti favorizujeme české tenistky

Pri neúčasti tehotnej Sereny Williamsovej sú najväčšími favoritkami dve české tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Rodáčka z Bílovca vyhrala Wimbledon už dvakrát a ďalším titulom by vyrovnala legendy ako Chris Evertová či Margaret Courtová. Emotívny návrat po zranení ľavej ruky prežila na parížskej antuke a v Birminghame sa už radovala z cenného titulu. Rovnaký kurz na víťazstvo, teda 6,00 je vypísaný aj v prípade Karolíny Pílškovej. Tá ťaží najmä z výborného servisu. V posledných sezónach dominuje v štatistike es a jej tohtoročná zápasová bilancia je 33–9. Legendárne londýnske dvorce sú ale pre ňu akoby zakliate, keďže štyrikrát po sebe vypadla v druhom kole.

Pozornosť okolo mladej Lotyšky, nedôvera v úspech Slovenky

Z druhého sledu môže útočiť viacero hráčok. Tenisový svet je zvedavý na výkon Jeleny Ostapenkovej, ktorá triumfovala v Paríži a je tiež juniorskou víťazkou Wimbledonu. Jej agresívny štýl by mohol sláviť úspech, no zaujímavé bude sledovať aj Angelique Kerberovú, päťnásobnú šampiónku Venus Williamsovú či Elinu Svitolinovú. Veľká Británia čaká na výhru domácej hráčky od roku 1977 a toto dlhé čakanie môže zlomiť Johanna Kontaová. Na tieto hráčky si odporúčame staviť v Tipsporte, ktorý ponúka vyššie kurzy. Bohužiaľ, medzi favoritky nepatrí Dominika Cibulková, ktorej sa absolútne nedarí. Už viac ako mesiac čaká na víťazstvo a aj preto bookmakeri vypísali na jej triumf kurz 40:1.

chyba