Akú platobnú kartu vziať so sebou na dovolenku

Čas letných dovoleniek je v plnom prúde a vy rozmýšľate akú platobnú kartu vziať so sebou? Banky vo všeobecnosti odporúčajú poistiť sa a mať pri sebe 2 platobné karty – jednu kreditnú a druhú debetnú.

26.06.2017 08:00
tatra inzercia Foto:

Rozdiel medzi kreditnou a debetnou kartou je v tom, že pri použití debetnej karty, teda tej, ktorú dostanete k vášmu bankovému účtu, platíte vašimi peniazmi. V prípade kreditnej karty využívate finančné zdroje banky. Ak by sa vám náhodou stalo, že vám ukradnú alebo zneužijú kreditku, o svoje peniaze neprídete.

Kreditná karta sa vám zíde hlavne v zahraničí, kde kreditky uprednostňujú napríklad pri rezerváciách hotelov, leteniek či v požičovniach áut. Zároveň ju môžete využiť pri bežných nákupoch.

Ak ešte kreditnú kartu nemáte, aktuálne máte možnosť využiť letnú ponuku limitovanej edície kreditnej karty, ktorú tento rok venovala Tatra banka Ľuborovi Králikovi, autorovi Stručného etymologického slovníka, ktorý prináša informácie o pôvode približne 10-tisíc slovenských výrazov. Banka pripravila 15 unikátnych dizajnov kariet, na ktorých sú vybrané výrazy práve z etymologického slovníka. Karta vám prezradí význam slov ako napríklad more, umenie, idea a podobne. Navyše, noví majitelia limitovanej edície majú možnosť získať bonus 30 €.

Výhodná ponuka trvá do 31. augusta 2017.

Zistiť viac

Ľubor Králik je slovenský jazykovedec, ktorý...
tatra inzercia Ľubor Králik je slovenský jazykovedec, ktorý dlhých 17 rokov pracoval na prvom slovenskom etymologickom slovníku. Minulý rok sa stal laureátom Ceny Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Literatúra a tento rok mu Tatra banka venovala Limitovanú edíciu kreditnej karty.
chyba