Stredoškoláci absolvujú pohovory so zamestnávateľmi z Trnavy aj širšieho regiónu v rámci Dňa pracovných príležitostí

Približne 15 zamestnávateľov z trnavského aj širšieho regiónu sa stretne so študentmi stredných škol z Trnavy, Galanty, Piešťan a Hlohovca. V rámci podujatia Interview Day absolvujú študenti simulované pracovné pohovory, získajú prehľad o pracovných podmienkach, mzdovom ohodnotení, môžu sa otestovať aj v cudzom jazyku.

18.04.2017 08:00
Foto: Lubomir Balko elfo@elfo.sk
Národné kariérne centrum

Interview Day pre stredoškolákov – Deň pracovných príležitostí sa uskutoční vo štvrtok 20. apríla 2017 na pôde Materiálovotechno­logickej fakulte STU v Trnave.

Organizátorom podujatia je Národné kariérne centrum (NAKAC). Inštitúcia organizuje viaceré aktivity, prostredníctvom ktorých môžu študenti spoznať zamestnávateľov a ich pracovné pozície.

Národné kariérne centrum pomáha žiakom základných a stredných škôl, ako aj študentom a absolventom vysokých škôl s výberom ďalšieho štúdia a pri orientácii na trhu práce a príprave do zamestnania.

Medzi podujatia, ktoré organizuje, patria najväčší jesenný veľtrh práce na Slovensku JobSpoTT, roadshow Kam na vysokú, najväčšia regionálna výstava Kam na strednú, kariérne aktivity na siedmich univerzitách po Slovensku a Interview Day pre stredoškolákov.

Podľa vyjadrenia Igora Holéczyho z NAKAC, 1. ročníka Interview Day pre stredoškolákov sa zúčastní približne 300 stredoškolákov študijných a učebných odborov technických škôl z Trnavy, Galanty, Piešťan a Hlohovca.

„Podujatie je určené najmä pre študentov, ktorí sa nechystajú pokračovať v štúdiu na vysokej škole, resp. pre tých, ktorí sa rozhodujú medzi zamestnaním a ďalším štúdiom,” priblížil Holéczy.

Každého študenta čaká asi hodinový program, počas ktorého absolvuje pohovory so zástupcami firiem a spoločností, zistia, ako sa najlepšie pripraviť na pracovný pohovor, zúčastnia sa interaktívnej prezentácie o platových ohodnoteniach v regióne a počas celého dňa môžu absolvovať aj simulované pracovné pohovory spojené s testovaním v cudzom jazyku.

„Súčasťou 1. ročníka Interview Day pre stredoškolákov je aj prezentácia jednotlivých zamestnávateľov. V tejto chvíli máme prihlásených štrnásť spoločností zo širšieho trnavského regiónu, ktorí majú záujem o končiacich študentov stredných škôl,” poznamenal Miroslav Koleník, ďalší zo spoluorganizá­torov akcie.

Foto: Lubomir Balko
Národné kariérne centrum

Generálny partner podujatia, spoločnosť ZF Slovakia so sídlom v Trnave, prijíma každoročne mnoho absolventov stredných škôl. „Naše skúsenosti s nimi sú výborné,“ hodnotí Jana Miksová, personalista – náborár spoločnosti ZF Slovakia a pokračuje: „Účasťou na tomto podujatí sa ZF Slovakia bude snažiť upevniť dobré meno spoločnosti, a zároveň priblížiť novým absolventom, prečo je zaujímavé pracovať pre tak významného zamestnávateľa v Trnavskom kraji, akým ZF Slovakia bezpochýb je.“

Personalisti zo ZF Slovakia predstavia budúcim absolventom štandardné požiadavky, aké majú na úspešných uchádzačov o prácu. Zároveň sa dozvedia viac informácií o jednotlivých pracovných pozíciach a benefitoch firmy.

„Využívanie moderných technológií v oblasti výroby, logistiky a kvality dokáže urobiť zo zamestnancov ZF Slovakia špičkových odborníkov vo svojej oblasti. Nemenej dôležité je aj výborné pracovné a sociálne zázemie, aké vieme v ZF svojim zamestnancom pripraviť,“ zdôraznila J. Miksová.

Ako dodala, ZF Slovakia od podujatia Interview Day očakáva, že absolventi stredných škôl technického smeru sa bližšie zoznámia s ich spoločnosťou, získajú viac informácií o výrobnom procese, technológiách či zákazníckom portfóliu.

Podujatie začína o 8.00 hodine a potrvá približne o 13.00 hod.

Zúčastnené školy: SPŠ Komenského Trnava, SPŠ Dopravná Trnava, SOŠ Elektrotechnická Trnava, SOŠ Automobilová Trnava, SOŠ Polytechnická Trnava, SOŠ Technická Galanta, SPŠ Elektrotechnická Piešťany, SOŠ Technická Piešťany, SOŠ Technická Hlohovec

Generálnym partnerom podujatia je spoločnosť ZF Slovakia, a.s. Odborné partnerstvo zabezpečuje Lugera & Maklér, jazykovým partnerom je spoločnosť Your Choice – jazykové služby.

Zoznam prihlásených zamestnávateľov: PSA Group, Brovedani Slovakia, Dell, Slovnaft, a.s., Bekaert Hlohovec, a.s., I.D.C. Holding, a.s., FREMACH TRNAVA, s.r.o., EDYMAX SE, ZF Slovakia, Volkswagen Slovensko, Lugera & Maklér, Pyronova, Trenkwalder, Amazon, Adecco.

zdroj: Národné kariérne centrum
Národné kariérne centrum zdroj: Národné kariérne centrum
chyba