Smiech je dôležitý. 3 tipy, kde sa zabavíte

Prichádza zima a to je obdobie, kedy sa von chce len málokomu. Ak ste domased, využite bohaté možnosti internetovej zábavy!

28.11.2016 08:00
najky.sk
zdroj: Thinkstock

Navyše, hovorí sa, že smiech je korením života a je nevyhnutný pre psychické zdravie. Zabaviť a uvoľniť sa aspoň raz za čas rozhodne nie je na škodu veci a najmä v dnešnej dobe, kedy je zábavný obsah doslova na dosah jedného či dvoch kliknutí. My sme sa rozhodli vám ukázať tri typy na internete, kde zaručene nájdete vtipný, smiešny a zábavný obsah a to najmä vo forme videí.

Zábavné portály
Zábavné videá ale aj iný zábavný obsah komplexne nájdete najmä na špecializovaných portáloch na túto tému. Či už ide napríklad o Najky.sk alebo Bratm.sk, prípadne o iné podobné portály. Ich obsah tvoria napríklad videá natočené skrytou kamerou, rozličné pády, nehody, ale aj videá o zvieratách so zábavným obsahom.

Takéto portály má nielen slovenský, ale napríklad aj český internet. Využite jazykovú príbuznosť a skúste vyskúšať napríklad vyhľadávač Seznam, kde nájdete obrovský počet stránok s podobným obsahom. Hľadať môžete napríklad aj vtipné animácie, GIF animácie, prípadne rôzne druhy kresleného obsahu, napríklad komixy.

Videoportály
Našim druhým tipom sú videoportály. Tu už tvorí jadro obsahu samozrejme video, čiže nejde o tak komplexný zábavný a vtipný obsah, ako pri všeobecných weboch o zábave. To však vôbec neznamená, že by ste boli o niečo ochudobnený. Spomeňte si napríklad na najznámejší videoserver na svete, Youtube.

Okrem neho je možné nájsť veľké množstvo jeho klonov alebo podobne zameraných webov a to tak v zahraničí, ako aj v priestore slovenského alebo českého internetu. Prednosťou takýchto webov je, že vo svojom segmente, čiže videoobsahu, sú oveľa obsiahlejšie ako všeobecné zábavné weby. Môžete tu vyhľadávať vo viacerých kategóriách a nájsť vtipné videá z celého sveta.

Zaujímavosťou sú aj tzv. Youtuberi, čiže ľudia, ktorí zdieľajú svoje zážitky, názory, rady a tipy práve prostredníctvom videa a cez najznámejší videoserver na svete. Táto vlna k nám dorazila len nedávno a hoci najviac zachytila mladých ľudí, u nás aj vo svete je možné nájsť videá rôznych Youtuberov. Stačí len vedieť hľadať zábavný obsah a máte vyhrané!

Sociálne siete
To, čo vyzerá na prvý pohľad ako nezmysel, je v skutočnosti tajný tip na smiech. Áno, hovoríme o sociálnych sieťach, u nás napríklad o Facebooku. Možno ho používate len na komunikáciu s priateľmi alebo na sledovanie ich nástenky, no má oveľa širšie možnosti. Vo vyhľadávacom políčku v hornej časti stránky v jej hlavičke totiž môžete hľadať naozaj čokoľvek.

A aké výsledky takéto hľadanie prinesie? Väčšinou ide o slovenské alebo české „fanstránky“, kde je obsah od vtipov, cez obrázky, komixy, MEME, až po videá. Skúste napríklad komunitu Vtipné videá či skupiny nazvané Vtipy, Žarty, Kameňáky, Haluze alebo jednoducho Vtipy. Uvidíte, že budete mať celé zimné večery naozaj čo robiť :-)

chyba