Baví vás politika? Pozrite si, kde všade sa jej nevyhnete

Ak chcete byť v obraze v domácej aj zahraničnej politike, máte niekoľko možností, ako sa dostať k takýmto informáciám.

11.07.2016 00:00
sita inzercia
Zdroj: Thinkstock

Znechutenie z nej je veľké, no napriek tomu pravidelne vypredáva vysielací čas aj novinové stánky. Áno, politika je naozaj fenomén a to nielen u nás na Slovensku, ale v podstate v celom svete. Kto chce vedieť, čo sa deje v tejto oblasti, nie je odkázaný už len na noviny, ako tomu bolo kedysi. Okrem klasických masmediálnych kanálov máte na výber aj modernejšie.

Začnite hľadať online

Zrejme prvá vec, ktorá napadne väčšinu ľudí, je internet. V tomto ohľade ponúkajú veľké možnosti tak domáce, ako aj zahraničné portály. Najčastejšie máte tému politickej situácie podchytenú cez spravodajské portály, ako je napríklad portál Webnoviny, ktorý pôsobí na Slovenskom internete už 10 rokov.

Portál sa venuje v rámci samostatnej kategórii politike a na jednom mieste tu nájdete všetky správy týkajúce sa domácej aj zahraničnej politickej scény. Vzhľadom na to, že politika a ekonomika sú veľakrát prepojené, získate tu naozaj kompletný a ucelený spravodajský prehľad. Vďaka nemu nie je problémom získať informácie z konkrétnej krajiny doslova ako na tanieri.

Okrem tohto portálu existujú na našom internete samozrejme aj iné možnosti, pričom väčšinou ide o webové stránky najznámejších novín, denníkov alebo časopisov. Čoraz väčší priestor dostávajú aj špecializované alternatívne portály, ktoré sa tiež venujú politike, ale v tomto prípade si treba dať pozor na vierohodnosť a pravdivosť takýchto informácií. Veľmi často sú tieto portály reklamované aj na sociálnej sieti Facebook.

Klasické možnosti sú ešte stále aktuálne

Okrem interaktívneho online obsahu máte na dosah ruky ešte stále aj klasické kanály. Verejnoprávna televízia alebo súkromné televízie vysielajú každý deň vo večerných hodinách spravodajstvo, ktoré sa dotýka aj politiky a politickej situácie u nás aj v zahraničí. Dokonca aj u nás po vzoru zahraničných staníc existuje spravodajská televízia vysielajúca takýto typ aktualít po celý deň.

Okrem celoštátnych televízií fungujú u nás aj regionálne, kde je možné natrafiť z času na čas na menšie politické relácie a diskusné relácie s podobnou tematikou. Okrem TV sú druhým najlepším zdrojom správ noviny a denníky, ktorých u nás nie je síce tak veľa ako v zahraničí, ale čo sa týka obsahu, politika je tu spravodajsky pokrytá kompletne.

Google News

Zaujímavým nástrojom na hľadanie správ a aktualít z oblasti politiky je aj Google News, ktorý je aktívny už aj u nás. Ide o projekt, kde známy vyhľadávač na jednom mieste ponúka najnovšie informácie z domova aj zo zahraničia, ktoré pochádzajú priamo z jednotlivých spravodajských webov, agentúr a portálov. Následne už len stačí kliknúť na titulku a dostanete sa priamo k danému článku.

chyba