Šachová Extraliga SK Commander pozná víťaza

Nervák v poslednom kole šachovej Extraligy rozhodol o víťazovi ale aj zostupujúcich družstvách.

31.03.2014 09:45
sachy - inzercia

Šachová Extraliga SK Commander posledný marcový víkend vstúpila do svojho záveru. Dvanásť družstiev sa stretlo v Starej Ľubovni, aby odohrali posledné tri kolá najvyššej slovenskej šachovej súťaže.

Poradie - inzercia

Dráma, ktorá trvala až do samotného konca súťaže. Piatkové a sobotné kolo museli zvládnuť ŠK Dunajská Streda a TJ INBEST Dunajov bez zaváhania, aby sa stretli vo vzájomnom zápase v poslednom jedenástom kole súťaže a pobiť sa o titul.

Dunajov vstupoval do zápasu s bodovým nádskokom a pre získanie titulu Majstra Slovenska mu stačila remíza. Po infarktovom zápase, v ktorom za Dunajov nastúpilo až päť veľmajstrov, napokon nestačili na družstvo z Dunajskej Stredy, ktoré základ družstvo postavilo hlavne na vlastných odchovancoch, už medzinárodných majstroch.

Do posledného kola nebolo jasné, kto súťaž opustí. Dlho to vyzeralo na Dubnicu nad Váhom. Osud spečatila posledná partia Dubnice proti Starej Ľubovni, v ktorej dubničan vyhral. Dubnica predbehla ŠK Slovan Bratislava B a ŠK PK Trenčín. Slovan B napriek rovnakému skóre ako Trenčín sa udržal v súťaži. O vypadávajúcom Trenčíne napokon rozhodol vzájomný zápas so Slovanom, ktorý trenčania prehrali.

Druhým vypadávajúcim bola už pre trojkolom TJ Slávia TU Košice, ktorá v súťaži nezískala ani jeden bod. V družstve dostali však šancu mladí hráči, ktorí nabrali cenné skúsenosti v partiách s hráčmi silnejšími o dve triedy.

Tretie miesto s rovnakým počtom bodov ale lepším skóre vybojoval ŠK Slovan Bratislava A, ktorý obhajoval titul majstra z minulého ročníka. Napriek našlapanej zostave, ktorej základ tvorilo päť veľmajstrov, družstvo počas sezóny párkrát zakoplo a tento ročník sa muselo uskromniť s bronzom.

V nasledujúcom ročníku súťaž privíta extraligových nováčikov, družstvo Devínsku Novú Ves z Bratislavy a družstvo ŠK Prakovce, ktoré si vybojovalo postup z východnej divízie prvej ligy.

Vysledky - inzercia

Všetky partie si môžete pozrieť a prehrať na stránke Slovenského šachového zväzu, www.chess.sk, ktorý prináša aktuálne spravodajstvo zo šachu na Slovensku a zo zahraničia.

Za podporu ďakujeme spoločnosti Commander Systems s.r.o.

logo sutaze - inzercia
chyba