Skrytý klenot Bratislavy: Werk v Jurkovičovej teplárni

V srdci Bratislavy, v ikonickej budove Jurkovičovej teplárne, sa skrýva miesto, ktoré by nemalo ujsť žiadnemu milovníkovi dobrého jedla a uvoľnenej atmosféry. Werk očarí industriálnym dizajnom, originálnymi koktailmi a pestrým menu.

23.05.2025 00:00
werk Foto:

Reštaurácia v industriálnych priestoroch vznikla s cieľom priniesť zážitok, ktorý je poctivý, premyslený a predsa spontánny. Každý chod na tanieri ponúka príležitosť objavovať nové chute – bez toho, aby ste opustili Bratislavu.

Nové menu je postavené na myšlienke zdieľania a rozmanitosti – niektoré z jedál servírujú vo forme tapas, vďaka čomu si hostia môžu vychutnať viac chutí naraz. Ako hovorí Brand Chef Tomáš Falb: „Chceli sme WERK spraviť ešte viac medzinárodný, ale zároveň autentický. Inšpirovali sme sa typickými jedlami z rôznych kútov sveta, no vždy im dávame náš vlastný twist.“

Foto: WERK
werk

Vo WERKu si dávajú záležať na remesle, sezónnosti aj udržateľnosti. Domáce cestoviny, vlastné pečivo, fermentované limonády či nealko koktaily pripravujú od základu. Môžete sa tešiť aj na nové koktaily inšpirované umením. A káva? Tú si pražia sami – výhradne pre svoju reštauráciu.

„Rešpekt k surovinám považujem za základ. Práca v michelinskej reštaurácii ma naučila, aký dôležitý je dôraz na detail, čerstvosť a individuálny prístup ku každej ingrediencii – a presne to sa snažím uplatňovať aj vo Werku,“ hovorí šéfkuchár Adam Vasko.

Foto: WERK
werk

Spomedzi jedál odporúčajú ochutnať fritované krevety v kokosovom cestíčku, avokádový tatarák, krevetové rizoto, empanadas, pistáciový lava cake či mango pavlovu s mliečnou ryžou. Pochutnajú si tu milovníci mäsa aj vegetariáni. Najmenší gurmáni si tiež prídu na svoje – v detskom menu nechýbajú obľúbené cestoviny aj niečo sladké.

WERK je o bežných chvíľach aj spontánnych zážitkoch – či už ide o večeru s priateľmi, rodinný obed alebo pracovné stretnutie. Bez veľkých plánov – stačí prísť. „Chceme, aby si ľudia odniesli dobrý pocit z niečoho, čo možno už poznajú, ale v podobe, ktorá ich prekvapí. Aby sa vrátili k základom chuti, no zároveň zažili niečo nové. A aby cítili, že za každým jedlom je reálna práca a premýšľanie,“ dodáva Adam.

Foto: WERK
werk
Facebook X.com chyba Newsletter