Nezmeškajte Párty s Villa Maria a ochutnávku vín z Nového Zélandu

Nájdite si čas a príďte si vychutnať vína Villa Maria v príjemnom prostredí átria WinePlanet v Bratislave. Čakajú vás v prvom rade kvalitné vína z vinárstva Villa Maria, skvelé jedlo a samozrejme výborná zábava.

23.05.2023 00:00
ErinaCard, pr, nepouzivat

Atmosférou celej Párty s Villa Maria vás bude sprevádzať moderátor Milan Zimnýkoval alias Junior a hudobná kapela All Time Jazz Trio / Lucia Lužinská. Neváhajte, 7.ročník párty v téme „Live in Delicious“ bude proste Delicious.

Vstupenky zakúpite na stránke WinePlanet.sk.

V dnešnej rušnej a hektickej dobe si treba nájsť čas na kvalitné víno a rozšíriť si svoje znalosti o víne. Villa Maria je svetovo známa značka výborných novozélanských vín, ktorá v prvom rade kladie dôraz na kvalitu. Vincent Lensveldt, European Market Manager Villa Maria: „Za posledných 60 rokov sme sa stali jednou z popredných novozélandských vinárskych spoločností. Sme vedúcou značkou novozélandských vín vo Veľkej Británii a naším cieľom je stať sa číslo 1. globálne na celom svete v rozmedzí piatich rokov.“

Foto: WinePlanet.sk
Erina card, pr, nepouzivat

Párty v štýle „All you can drink“

Degustácia vín bude neriadená v štýle Párty „All you can drink“. V cene lístka je aj chutné občerstvenie počas večera. Exkluzívne, pre tých, čo chcú viac, sú pripravené novinky z vinárstva Villa Maria, vína z kolekcie Reserve a Single Vineyrd. Prvý krát budete mať možnosť ochutnať vína z kolekcie Single Vineyard McDiarmid Hill Chardonnay 2021, Seddon Pinot Gris 2021 a Library Release Marlborough Organic Pinot Noir 2017. Vrcholom degustácie budú vína Ngakirikiri 2018 a Attorrney Pinot Noir Organic 2019.

Foto: WinePlanet.sk
Erina card, pr, nepouzivat

Organické vína Villa Maria

Viac ako 30 % vinohradov vo vlastníctve Villa Maria je dnes v režime organic s cieľom dosiahnuť 100 % do roku 2030. „Vinohrady sú pre nás základ. Veľký dôraz kladieme na kolekciu vín s označením Single Vineyards. Stelesňujú charakteristické vlastnosti pre špecifickú klímu, pôdu a terroir. Vyrábajú sa exkluzívne v obmedzenom množstve a len vtedy, keď podmienky ročníka umožňujú plné vyjadrenie ich individuality,“ zdôrazňuje Vincent Lensveldt.

Top bielou odrodou vinárstva Villa Maria je Sauvignon Blanc. Na Novom Zélande sa veľmi dobre darí odrodám Chardonnay, Riesling a Pinot Gris. Čo sa týka červených vín, svojou kvalitou každým rokom prekvapujú vína z odrôd Pinot Noir, Cabernet Sauvignon a Merlot.

Foto: WinePlanet.sk
Erina card, pr, nepouzivat

Spoznajte Single Vineyard

Vinica Taylors Pass sa nachádza sa na severnom brehu rieky Awatere v južnom Marlborough a má štrkové podložie. Počas večera budete mať možnosť ochutnať Sauvignon Blanc s vynikajúcou koncentráciou a štruktúrou. Seddon Vineyard sa nachádza na južnom brehu rieky Awatere s hlinito ílovou pôdou, ktorá umožňuje hroznu ľahko dosiahnuť fyziologickú zrelosť. Z tejto vinice ponúkneme Pinot Gris. Vinohrad McDiarmid Hill má nádhernú polohu na vyvýšenom svahu orientovanom na sever v Patutahi. Vďaka plnému využitiu slnečného svetla, veterných podmienok, mierne nižších teplôt poskytuje nadmorská výška skvelé podmienky pre pestovanie odrody Chardonnay. Attorney Vineyard sa nachádza v subregióne Southern Valleys v Marlborough. V roku 2012 bola vinica Attorney Vineyard plne certifikovaná ako organická. Patrí k popredným oblastiam pre Pinot Noir v Marlborough. V rámci degustácie budete môcť ochutnať Attorney Pinot Noir, ktorý bol vyrobený k 60. výročiu založenia Villa Maria.

Foto: Linda Kisková Bohušová
Erina card, pr, nepouzivat
chyba