Spoznajte novinky z legislatívy pracovného práva

06.03.2023 00:00
poradca podnikatela, pr, nepouzivat

Čo je nové v Zákonníku práce? Ako sa zmenila legislatíva po poslednej novele, ktorá nadobudla účinnosť k 1.1.2023? Na tieto a ďalšie otázky 23. a 24. marca 2023 prídu odpovedať samotní tvorcovia legislatívy a viacerí odborníci z praxe. Všetko pod gesciou IV. ročníka EPI konferencie Pracovné právo.

Obsahové zameranie konferencie sa bude aj tento rok orientovať na témy, ktoré v oblasti pracovného práva rezonujú najviac. Jednou z hlavných oblastí je práca z domácnosti a jej aktuálne výzvy. Významný čas bude venovaný aj odmeňovaniu pracovnoprávnych vzťahov. Nazrieme tiež na novinky vo svete pracovného práva a nové trendy na pracovnom trhu v roku 2023.

EPI konferenciu otvorí Soňa Filípková z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktoré zároveň poskytlo nad EPI konferenciou záštitu spoločne s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Počas 2 dní vystúpia 9 prednášajúci s mnohými zaujímavými príspevkami. Predstavia sa zástupcovia zamestnávateľov (APZD) a zamestnancov (OZ KOVO), experti z praxe, z právnej aj analytickej oblasti. Prítomní budú aj zástupcovia príslušných úradov, ktorí sa priamo podieľali na tvorbe novej legislatívy. Jozef Toman predstaví systematický prehľad najnovších a plánovaných zmien z pohľadu zákonodarcu na rok 2023. Lucia Sabová Danková z Národného inšpektorátu práce sa bude venovať zmenám na pracovnom trhu z pohľadu kontrolných orgánov.

Počas oboch dní získajú účastníci možnosť opýtať sa na otázky, ktoré ich zaujímajú v rámci panelových diskusií. EPI konferencie sú zárukou vysokej odbornosti so zastúpením najvyšších predstaviteľov ministerstiev a príslušných zväzov a odborníkov zo špecifických oblastí práva. Viac informácií o konferencii je dostupných na: https://konferencie.profivzdelavanie.sk/…covne-pravo/.

poradca podnikatela, pr, nepouzivat
chyba