Srdcom intralogistiky v závode August Weckerman sa stane automatizovaný sklad malých dielov od spoločnosti Jungheinrich

Spoločnosť August Weckermann, prémiový výrobca sústružených a frézovaných komponentov, rozširuje svoj výrobný závod v nemeckom Eisenbachu v Bádensku-Württembersku. Prostredníctvom moderného energetického konceptu, ktorý zahŕňa aj nový energeticky efektívny a na budúcnosť orientovaný automatizovaný sklad, sa chce posunúť bližšie aj k realizácii myšlienky „zelenej fabriky“.

14.02.2023 15:17
Pressebild, pr nepouzivat

S cieľom optimalizovať a zabezpečiť efektívnejší tok materiálu pre dlhšie obdobie a podporiť zároveň aj udržateľnosť si August Weckermann objednal u spoločnosti Jungheinrich automatizovaný sklad malých dielov a súčiastok (AS/RS). Odovzdanie hotového projektu je naplánované na leto 2023.

Sklad s miniloadom a jednou uličkou má viac ako 10-tisíc skladovacích miest a je vybavený okrem iného viacerými vychystávacími pracoviskami v prednej časti regálu. Sklad s rozmermi 60 × 4,2 × 7,­3 metra bude v budúcnosti prevádzkovaný päť dní v týždni. Aj v jednozmennej prevádzke sa automatizačné riešenie od spoločnosti Jungheinrich ukazuje ako najefektívnejšia možnosť, lebo prináša aj vďaka vhodným vysokozdvižným vozíkom značnú úsporu energie a času.

„Naša ponuka bola presvedčivá z hľadiska rýchlosti procesu, kapacity a energetickej účinnosti,“ zdôrazňuje Claus Bode, projektový manažér ASRS vo firme Jungheinrich s tým, že súčasťou dodávky celkového riešenia je aj Jungheinrich Warehouse Management System (WMS). Ten bude integrovaný do už existujúceho IT prostredia nemeckého výrobcu.

Flexibilná konektivita WMS k existujúcemu informačno-technologickému hostiteľskému systému bola pri zadávaní zákazky kľúčová. „Spoločnosť Jungheinrich nám vopred ukázala rôzne scenáre prepojenia rozhrania a poskytla nám flexibilné a otvorené rady,“ poznamenáva Jens Schuler, projektový manažér spoločnosti August Weckermann. Rozhodujúce podľa neho napokon pri výbere automatizovaného skladu pre malé súčiastky bolo napokon aj plne komplexný WMS systém pre skladové hospodárstvo.

Pre dlhoročne etablovanú spoločnosť August Weckermann, ktorá doteraz na rôznych miestach vlastnej výrobnej linky používala len automatické skladové zdvíhače malých dielov, predstavuje nový Jungheinrich miniload od spoločnosti Jungheinrich dôležitý ďalší krok k automatizácii. „Jungheinrich má vo svojom portfóliu správne automatizačné riešenia pre každú veľkosť spoločnosti. Dodávame a zabezpečujeme presne takú intralogistiku, akú naši zákazníci potrebujú, a to na kľúč a všetko z jedného zdroja,“ dodáva Claus Bode.

chyba