Pivné výkony, ktoré stoja za pozornosť: Čoho sa týka 85 ton?

08.09.2022 00:00
Budvar, pr, nepouzivat Foto:
Mnohí fanúšikovia športu zaháňajú smäd práve pivom.

Pivo sa so športom veľmi neráči, zato športových fanúšikov sprevádza takmer na všetkých zápoleniach. Takže môžeme povedať, že je súčasťou športu – a teda aj výkonov, ktoré si nenechajte ujsť!

Najobľúbenejší alkoholický nápoj na svete by si športovci dopriať veľmi nemali a tak to fanúšikovia spravia aj za nich. Vznikajú pritom rekordy a obdivuhodné počiny, ktoré naozaj stoja za pozornosť.

Najrýchlejší otvárač pivových fliaš

Chorvát Krunoslav Budeselič otvoril 2000 fliaš piva za 28 minút a 11 sekúnd.

Najrýchlejší motorový otvárač fliaš

Ktovie, či sa Krunoslavom inšpiroval tento pán alebo naopak, v každom prípade kým Chorvát otváral fľaše ručne, Američan John Nicholson išiel ako píla, a to doslova. Svojou motorovou pílou otvoril za jednu minútu 18 pív. Rozbil pri tom dve fľaše, z čoho vyplýva, že otváranie piva klasickým ručným otváračom je istejšie.

Najrýchlejší helikoptérový otvárač fliaš

Niektorí ľudia majú zjavne veľa času. Napríklad Číňan Zhao Yang, ktorý mal okrem času aj helikoptéru. Pripevnil na ňu otvárač na fľaše a za tri minúty otvoril helikoptérou šesť pív.

Najlepší stavbár z podpivníkov

Postaviť stavbu z podpivníkov chce pevnú ruku a pevné nervy. A tiež dostatok materiálu. Všetko to mal Nemec Sven Goebel a tak sa v roku 2004 pustil do stavby. Na 5 metrov vysokú a 3 metre širokú stavbu použil 70-tisíc podpivníkov. Staval bez lepidla. A bez lepidla sú aj nové papierové obaly Budějovického Budvaru, ktoré ste už určite videli v obchodoch.

Vaša nová schopnosť: Budvar v ekologickom obale... Foto: Budweiser Budvar
Budvar, pr, nepouzivat Vaša nová schopnosť: Budvar v ekologickom obale odnesiete v dvoch prstoch.

Najväčší ekošetrič

Až 85 ton plastu ročne ušetril Budějovický Budvar tým, že svoje 6-balenia plechoviek Budweiser Budvar Original a Budvar 33 začal baliť ako prvý do papierových obalov. Keď neviete, ako vyzerá 85 ton plastu, skúste si predstaviť 5-tisíc kilometrov dlhú plastovú fóliu vo vzdialenosti od Českých Budějovíc po Kanadu.

Najlepší kĺzač

Tento rekord bol určite inšpirovaný americkými filmami, kde barmani posielajú nápoje kĺzaním po bare. Skúsil to aj Jeffrey Ng Tiong Boon v Singapure a jeho fľaša dokĺzala do vzdialenosti 14 metrov. Nie je celkom jasné, či by mal byť do Guinessovej knihy rekordov zapísaný chlapík, alebo fľaša.

Najlepší inovátor

Český národný pivovar Budějovický Budvar ako prvý už pred dvoma rokmi vymenil hliníkové fólie na hrdle fliaš za papierové. A keď v marci spustil novú linku, ktorá naplní 50-tisíc plechoviek piva za minútu, inovoval aj balenia a prešiel z plastu na papier.

Najrýchlejší čapovač

Achim Gratias z Nemecka načapoval 1437 pohárov piva za jedinú hodinu. Podarilo sa mu to v roku 2006. Trénoval pravdepodobne v miestnom výčape.

Najlepšia čašníčka

Aby bol prehľad genderovo vyvážený, pretože aj ženy ľúbia pivo, spomeňme Nemku Anitu Schwarz. Tá dokázala na 40 metrovej trati preniesť 19 litrových pohárov piva. Jej krajan Michael Sturm odniesol na rovnakom úseku 26 pív.

Najlepší vrhač uzáverov

Tento rekord by sa dal považovať za športový. Veď Juhoafričan Paul van der Merwe hodil pivný uzáver do diaľky 69,9 metra.

Najlepšia vyhadzovačka sudov

Od Ukrajinky menom Nina Geria by ste veru nechceli jednu schytať. Veď akú ranu musí mať žena, ktorá dokáže vyhodiť pivný sud do výšky 3,9 metra?

Najekologickejší sixpack

Aj sixpacky môžu byť ekologické. Keď dáte 6 plechoviek dokopy a obalíte ich papierom namiesto plastu, tak ako to spravil Budweiser Budvar.

Foto: Budweiser Budvar
BUDVAR, pr, nepouzivat

Najrýchlejší hltač

O pití sa totiž v tomto prípade nedá hovoriť. Steven Petrosino vypil liter piva za 1,3 sekundy. Obyčajný pohár v ňom zmizne za 0,18 sekundy. Budvar by si však určite vychutnal a môžete tak spraviť aj vy. Veď sú v ňom samé prírodné suroviny: celé hlávky žateckého chmeľu, svetlý moravský sladový jačmeň a voda z artézskej studne. Ležiaky v tankoch zrejú bez urýchľovania procesu tak dlho, ako je potrebné, Budweiser Budvar Original až 90 dní a exkluzívny Budvar RESERVE dokonca až 200 dní.

chyba