Visa Slovak Top Shop – zvíťazili inovatívne služby

Prvý ročník súťaže Visa Slovak Top Shop spoznal svojho víťaza. Prvé miesto udelila finálová porota súťaže spoločnosti Slovnaft za prevádzku servisnej stanice na Prístavnej ulici v Bratislave.

28.04.2022 00:00

V priebehu druhej polovice roka 2021 navštívili a hodnotili vyškolení inšpektori vyše 60 prevádzok v Bratislave. Všetci finalisti, teda víťazi jednotlivých mesiacov od júla do decembra 2021 sú zverejnení na www.slovaktopshop.sk. Celá súťaž prebiehala na základe komplexného hodnotenia presne stanovených ôsmich kritérií vyškolenými inšpektormi.

Visa, pr, nepouzivat

„Už prvý ročník ukázal, že na Slovensku máme mnoho skvelých prevádzok. Blahoželáme víťazovi ročníka 2021, spoločnosti Slovnaft. Cenu získala najmä za svoje inovatívne technologické riešenia. Veríme, že inovácie majú v retaili dôležité miesto, a to nie len v oblasti platobných metód, ale tiež v prepojení s e-commerce, ktorý sa počas pandémie, stal, podľa zvyšujúceho sa podielu, kľúčovým. Z tohto dôvodu vznikla súťaž Visa Slovak Top Shop, aby sme spoločne motivovali obchodníkov k vyhľadávaniu nových prístupov, ako spríjemniť zákazníkom nakupovanie,“ povedala pri príležitosti odovzdávanie cien Ľubica Gubová, Country Lead Visa pre Slovensko.

Pre celú súťaž je veľkou poctou, že funkciu predsedu finálovej poroty prijal rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, pán profersor Ferdinand Daňo. Jeho účasť v projekte zdôrazňuje odbornú rovinu súťaže.

„Veľmi rád som sa stal členom finálovej poroty súťaže Visa Slovak Top Shop 2021. Hodnotiť maloobchodné prevádzky z pohľadu instore marketingových nástrojov je dôležité. Zákazník prichádza do prevádzky nielen využiť jej služby, ale potrebuje byť prijatý ochotným personálom, mal by mať možnosť zaplatiť platobnou kartou a zažiť aj niečo, čo neočakával. “

Za víťaza súťaže si prevzal cenu osobne Martin Gregor, manažér spotrebiteľského a digitálneho marketingu SLOVNAFT, a.s.

„Sme veľmi radi, že čerpacia stanica na Prístavnej ulici v Bratislave vyhrala hlavnú cenu prvého ročníka v súťaži Visa Slovak Top Shop. Toto ocenenie podčiarkuje fakt, že naša stanica je unikátna nielen v rámci našej siete, ale aj v stredourópskom regióne. Cena je zároveň ocenením úsilia ľudí, ktorí na tejto čerpacej stanici pracujú."

Unikátna servisná stanica Slovnaft je najmodernejšou v strednej Európe. Vyniká inovatívnymi službami ako sú infokiosk pri vstupe do predajne, ktorý podáva informácie o prebiehajúcich akciách, faktoch o palivách a Bonus klube. Poskytuje motoristom informácie o dopravnej situácii, počasí a mnoho iných. V stanici zaujmú taktiež zabudované tablety v stoloch a mobilný čašník, ktorý poskytuje zjednodušenú platbu už pri tankovaní alebo umožňuje objednať si z ponuky jedál.

Na druhom mieste sa umiestnila predajňa chovateľských potrieb Super zoo v Rači. Ide zároveň o úplne prvého výhercu súťaže za mesiac júl 2021. Skvelým doplnkom k nákupu v predajni je multimediálny pult s počítačom, kde zákazník môže získať všetky potrebné informácie o tovare alebo tipy na výhodný nákup. Je možné sa preklikať aktuálnymi ponukami a objednať si tiež tovar, ktorý práve nie je dostupný priamo v predajni.

Visa, pr, nepouzivat

Na treťom mieste sa umiestnila predajňa kníhkupectva Martinus v novootvorenom centre Nivy. Hlavnou prednosťou tejto predajne je originálny koncept a moderný Digital Signage. V Martinuse si na tablete vyberiete, čo vás zaujme a ten vyhľadá oddelenie a poličku, kde titul nájdete. Bonusom je aj vlastný koncept kaviarne Foxford. Martinus myslí aj na mladších zákazníkov – v špeciálnom oddelení sa prenesú do rozprávky alebo sa skryjú v bunkroch či zabudnú v mini čitárničkách.

Víťazi za jednotlivé mesiace:

  • Júl 2021: predajňa chovateľských potrieb Super zoo v Rači
  • August 2021: autorizovaný predajca značiek BMW a MINI, Auto Palace v Bratislave
  • September 2021: servisná stanica Slovnaft na Prístavnej ulici
  • Október 2021: predajňa lokálnych potravín Yeme na Tomášikovej ulici
  • November 2021: kníhkupectvo Martinus v novootvorenom centre Nivy
  • December 2021: parfuméria Fann, v nákupnom centre Nivy

Svojho víťaza si zvolili aj čitatelia časopisu instore Slovakia. Cenu čitateľov získala predajňa kníhkupectva Martinus v novootvorenom centre Nivy.

Súťaž Visa Slovak Top Shop pokračuje aj v roku 2022. Už pozná svojho víťaza za mesiac január. Je ním predajňa Od našich v Devíne. Ide o predajňu potravín založenú na lokálnom koncepte, ale s inovatívnymi doplnkovými službami. Za mesiac február je to predajňa Notino v nákupnom centre Centrál a za mesiac marec sa výhercom stala predajňa MT Biker na Svätoplukovej ulici v Bratislave. Zámerom organizátorov súťaže je rozšíriť v roku 2022 hodnotenie prevádzok aj mimo Bratislavu, do celého Slovenska.

Nominácie na zaujímavé prevádzky je možné posielať na emailovú adresu nominacia@slovaktopshop.sk.

chyba