Novým majiteľom skladových priestorov BILLA v Senci sa stala spoločnosť EQT Exeter

Spoločnosť BILLA sa dohodla na odpredaji svojho skladu v Senci so spoločnosťou EQT Exeter. Transakcia nadobudla účinnosť zápisom do katastra nehnuteľností 28. marca 2022. Predávajúceho, spoločnosť BILLA, pri tejto transakcii zastupovala popredná globálna realitno-poradenská spoločnosť CBRE.

06.04.2022 00:00
BILLA-CS SENEC, pr, nepouzivat

Doterajšie priestory BILLA opúšťa z dôvodu nedostatočnej skladovej kapacity. „Súčasné kapacity skladu sú na maxime. Máme síce regionálny sklad aj na východe Slovenska, konkrétne v Petrovanoch, avšak vzhľadom na plánovanú expanziu našej spoločnosti sme museli hľadať nové priestory. Denne vypravujeme zo skladu 80 až 100 kamiónov, ktoré zásobujú západ a stred Slovenska. S pribúdajúcimi predajňami bude toto číslo genericky narastať tak, aby bol dopyt zákazníkov naplno uspokojený,“ vysvetľuje finančný riaditeľ BILLA Tomáš Staňo.

Predaná skladová hala v Senci sa rozprestiera na pozemkoch s celkovou rozlohou 91 335 m², pričom samotná hala má výmeru 22 309 m². Veľkým bonusom je aj jej strategická poloha, keďže sa nachádza hneď pri exite z diaľnice D1.

BILLA-CS SENEC, pr, nepouzivat

„Sme veľmi radi, že sa nám na Slovensko podarilo pritiahnuť jedného z najväčších globálnych vlastníkov priemyselných nehnuteľností. Navyše, veľmi pozitívny je aj fakt, že si vybral práve lokalitu v Senci, ktorá je považovaná za hlavný logistický uzol na Slovensku,“ udáva na margo transakcie Marián Mlynárik, riaditeľ predaja investičných nehnuteľností CBRE Slovensko.

Spoločnosť BILLA bude prevádzkovať skladové priestory v Senci aj naďalej dovtedy, kým postaví nový centrálny sklad na zelenej lúke v Seredi. „Predpokladáme, že do nových priestorov sa budeme sťahovať na prelome rokov 2022/2023. Na novej stavbe v Seredi sme dokončili nosnú konštrukciu hlavnej stavby skladu a pokračujeme s pokrývaním fasádnych stien a strechy,“ hovorí finančný riaditeľ BILLA Tomáš Staňo.

chyba