Ako prekonať vnútorný odpor a nestratiť motiváciu v podnikaní

Ak sa niekto rozhodne podnikať, musí počítať aj so situáciami, ktoré nie vždy na prvý pohľad vyzerajú sľubne. Možno sa vaše ciele nestali niečím hmatateľným a skutočným. V dôsledku toho rýchlo mizne vaše nadšenie a je veľmi ťažké sa donútiť, aby ste pokračovali ďalej. Ide o vnútorný odpor, s ktorým sa je vyrovnať v dnešnej dobe a situácii náročné.

19.04.2020 00:00
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Ale tak, ako potrebuje každý jeden podnik na svoj rozmach čas a úsilie. Nesmie mu chýbať aj dosť silná motivácia.

„Nikdy to nebolo jednoduché! No cesta vykonaná s nádejou je pre cestovateľa príjemnejšia než cesta v zúfalstve, hoci by obe viedli k jednému cieľu.“

Marion Zummer Bradley

My máme pre vás preto niekoľko tipov, ktoré by vám mohli pomôcť ľahšie zvládnuť niektoré náročnejšie kroky.

Ako zmierniť a prekonať odpor

Odpor je dvojaký fenomén: na jednej strane je to indikátor úspechu, na druhej strane, keď je dostatočne silný, môže vám zabrániť v dosahovaní cieľov. Ak vás odpor príliš pritláča k stene, skúste ho vyriešiť pomocou nasledujúcich techník.

1. Dýchajte

Ak máte pocit, že už odpor vznikol, skúste to všetko najskôr „predýchať“. Naučte sa najjednoduchšie dýchacie techniky alebo cvičte jogu. Dýchacie cvičenia, akokoľvek sa vám to môže zdať v aktuálnej situácii smiešne, sú veľmi užitočné pri zvládaní stresu, nadmernej práce a nespavosti, zvyšujú koncentráciu a zvyšujú produktivitu vášho myslenia.

2. Držte sa myšlienky, ktorá vám dá silu

Vo zvlášť ťažkých časoch si pamätajte, prečo ste so všetkým vlastne začali?! Prečo ste sa rozhodli pre zmenu? Aký je váš konečný a najdôležitejší cieľ? Nájdite presnú myšlienku, ktorá vám pomôže „zostať nad vodou“ a motivuje vás.

Veľmi dobre vám tiež pomôže, ak túto myšlienku „zhmotníte“ v originálnej reklame, ktorú môžete preniesť do reality jedine s pomocou úspešnej reklamnej agentúry v Žiline.

3. Zopakujte svoje kroky

Nenechajte sa uniesť popisom výsledku – príliš veľa faktorov je často potom mimo vašu kontrolu. Naopak, písanie a plánovanie scenára vašich akcií, alebo zoznam pocitov, ktoré chcete zažiť, je efektívnym spôsobom, ako pripraviť svoju myseľ na to, čo chcete realizovať.

4. Pokračujte v príprave a nezastavujte sa

Čo robí editor, keď si všimne svoju vlastnú chybu: spáli svoj rukopis alebo vyhodí notebook z okna? Určite nie. Jednoducho všetko opraví a pokračuje ďalej.

Predstavte si, že váš život je text, a vy ste editor, ktorý každý deň vykonáva opravy. Ak niečo nefunguje, netrhajte si vlasy a neskĺznite ešte hlbšie, pretože tým poškodíte iba svoju vlastnú sebaúctu. Pokračujte ďalej a pohnite sa vpred.

Zmena v živote je dlhá a ťažká cesta, ale vyplatí sa! O to viac, ak máte po ruke tie najlepšie prídavné zariadenia modernú techniku, internet a spoľahlivý tím ľudí.

A nezabudnite:

Na dosiahnutie úspechu budete potrebovať nielen vytrvalosť, ale aj flexibilitu. Niekedy možno budete musieť pevne uchopiť nový volant a zmeniť smer cesty, ustúpiť alebo dokonca zastaviť a počkať. Trpezlivo vnímať nový začiatok a veriť v lepšiu budúcnosť.

chyba