Veľké megaihrisko pod Tatrami podporia aj Robert Vittek a Ben Cristovao

Štrbské Pleso bude po roku opäť zastávkou obľúbeného športového podujatia pre celú rodinu Športuj Slovensko. Pod tatranskými končiarmi chce Slovenský olympijský a športový výbor pomôcť rozhýbať krajinu. Premiérová zimná verzia Športuj Slovensko aj s viacerými hviezdami sa uskutoční v sobotu 28. marca.

27.02.2020 00:00
SOM, PR článok, nepoužívať Foto:
Róbert Vittek absolvoval podujatia Športuj Slovensko už v minulom roku.
Návštevníci podujatia si budú môcť vychutnať olympijskú atmosféru, šport a veľa zábavy opäť aj za prítomnosti športových hviezd. Pod Tatry prídu bratia Adam a Andreas Žampovci, vodný slalomár Matej Beňuš či futbalová legenda Robert Vittek, zabávať ich bude počas koncertu Ben Cristovao.
Foto: SOŠV /LUCIE VYSLOUŽILOVÁ
SOM, PR článok, nepoužívať
Účastníci tentoraz vymenia bicykle a kolobežky za lyže a zábavu na snehu. Športuj Slovensko v tatranskom prostredí Štrbského Plesa bude unikátne aj spojením s úspešným podujatím Žampa Cup, ktoré prinesie preteky v paralelnom slalome, či súboj Adama a Andreasa Žampu. Nebude chýbať ani súťaž o pokorenie slovenského rekordu v hromadnom zjazde. So športovými hviezdami si návštevníci vyskúšajú aj futbox – zápas vo futbalovej aréne, orientačný beh, biatlon, beh na snežniciach či volejbal na snehu. Nebudú chýbať aktivity pre deti (streľba na bránku, maxi lyže).

Na megaihrisku Športuj Slovensko na Štrbskom Plese chcú vyvrátiť posledné výskumy, ktoré hovoria, že ľudia sa dnes menej hýbu. Podujatie je určené pre rodiny s deťmi a všetky atrakcie i koncerty sú zdarma. „Už vlaňajšie akcie Športuj Slovensko mali veľmi dobrú odozvu, teraz sa v nich bude pokračovať a ich počet sa rozšíri. Doba sa v porovnaní s mojou mladosťou zmenila, technika akoby zatienila viaceré veci, ktoré by deti mali robiť. My sme sa za mlada s rovesníkmi stretávali na ihriskách a športovali sme. Šport je v každej dobe fenomén, ktorý poskytuje ľuďom radosť z pohybu. A túto radosť chceme priniesť všetkým,“ povedal bývalý futbalový reprezentant Robert Vittek.

Foto: SOŠV /Andrej Galica
SOM, PR článok, nepoužívať

Program na Štrbskom Plese sa začne 28. marca už ráno o 8.00 h pokusom o slovenský rekord v hromadnom zjazde. Od 8.30 h bude otvorená olympijská dedina športu, krátko pred deviatou sa uskutoční súboj bratov Žampovcov a po ňom preteky Žampa Cup. Pre mladých športových nadšencov je pripravený Skills Run, v ktorom si môžu vyskúšať lyžiarske schopnosti. Už teraz sa môžu záujemcovia registrovať na www.sportujslovensko.sk.

Na zimnú verziu Športuj Slovensko sa teší aj Jana Gregorovičová, zástupkyňa generálneho partnera, spoločnosti BILLA, ktorá koordinuje spoluprácu na športovom projekte: „Sme hrdým partnerom Slovenského olympijského a športového výboru a projektu Športuj Slovensko. Ak bude jeho zimná verzia taká zaujímavá a bohatá na zážitky, ako bola tá letná, bude to stáť za to. Minulý rok si zašportovali aj mnohí naši zamestnanci a ich deti, pretože my v BILLE podporujeme zdravý životný štýl.“

Deň plný športu, potrvá pod tatranskými štítmi až do neskorého popoludnia.

chyba