Viete, ako aj malú pomoc pretaviť na veľké činy?

Pre niekoho drobnosť, pre iného veľká pomoc. Každé darovanie krvi môže zachrániť až štyri ľudské životy, desať centov môže dostať ľudí z izolácie, balíček cestovín môže zasýtiť rodinu v núdzi a pravidelná dávka čerstvého ovocia môže priviesť deti k zdravším návykom. Ale ako na to?

27.01.2020 00:00
Kaufland, PR článok, nepoužívať Foto: ,

Jednoducho, rozhodujú činy. Fráza, ktorú každý z nás pozná. Dobré skutky majú naozaj silu zdvíhať bremená z pliec, zahrievať pri srdci a, čo je najdôležitejšie, sú nákazlivé. Niekoľko príkladov ako začať nám dávajú aj firmy, akou je Kaufland. Svoju stratégiu spoločenskej zodpovednosti celoročne mení zo slov na papieri na činy v teréne – daruje potraviny, pomáha v regiónoch, či učí deti jesť zdravšie.

Školáci často odmietajú jesť pravidelne ovocie a zeleninu obzvlášť. Preto sa Kaufland rozhodol pomôcť a priniesol projekt Čerstvé hlavičky. Do projektu je zapojených 62 základných škôl a takmer 23-tisíc detí, ktoré každý týždeň dostávajú nádielku čerstvého ovocia alebo zeleniny. Niekedy sú medzi nimi aj také, ktoré ešte nikdy nejedli – hurmikaki alebo kaleráb. Spolu v kolektíve aj s učiteľmi sa učia k zdravším návykom. Jednoducho a spoločne.

Hovorí sa, že krv je to najvzácnejšie, čo možno darovať blízkemu. Čo však robiť, ak darcov nepribúda a krvi je málo? Motivovať. Nielen seba, ale aj svoje okolie. To sa každý rok snaží robiť reťazec počas Divadelnej kvapky krvi v spolupráci so Slovenským Červeným krížom. Počas jedného týždňa pozýva nielen svojich zamestnancov, ale aj širokú verejnosť do divadiel po celom Slovensku, aby prišli darovať krv. Za šesť rokov darovalo 997 darcov spolu skoro 450 litrov krvi.

Štatistiky OSN každoročne ukazujú na jeden veľký problém – hlad. A nielen štatistiky vo svete, ale aj tie z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Hlad totiž nie je len problémom rozvojových krajín, ale aj na Slovensku žije množstvo rodín a osôb, ktorých sa tento problém bytostne týka. No ako im pomôcť? Stačí darovať balíček cestovín či kilo múky počas zbierky potravín Pomáhame potravinami, ktorú organizuje Kaufland v spolupráci so Slovenským Červeným krížom každý rok v októbri pri príležitosti Svetového dňa výživy. Celkovo sa od začiatku projektu Pomáhame potravinami vyzbieralo vyše 281 ton potravín, z ktorých sa pripravilo 14 200 potravi­nových balíkov pre tých, ktorí to naozaj potrebujú.

Foto: PR servis
Kaufland, PR článok, nepoužívať

Predstavili ste si niekedy, čo by ste robili, ak by ste boli na vozíčku bez možnosti dostať sa, kam treba? Pravdepodobne nie. Pokiaľ sa človek sám neocitne v podobnej situácii, nerieši ju. Lenže bariéry je potrebné búrať a svoje o tom vedia aj pracovníci terénnych sociálnych služieb Slovenského Červeného kríža. V rôznych kútoch našej krajiny zabezpečujú prepravnú a opatrovateľskú službu pre všetkých, ktorí to potrebujú. Za tri roky prispel Kaufland na nákup už 16 špeciálne upravených vozidiel s hydraulickou plošinou pre tieto služby. Takto sa prepravná služba mohla rozšíriť do 17 územných spolkov Slovenského Červeného kríža.

Foto: PR servis
Kaufland, PR článok, nepoužívať

Veríme, že sme vás práve teraz inšpirovali urobiť niečo pre vaše okolie. Skúste sa poobzerať, či niekto práve teraz nepotrebuje vašu pomoc a neváhajte! Odmenou vám bude dobrý pocit, a to sa počíta! Veď rozhodujú činy.

chyba