Certifikácia: Spôsob, ako zvýšiť konkurencieschopnosť vášho tovaru a služieb

Získanie certifikátu pre výrobky vyrobené vašou spoločnosťou je dôležitým krokom v rozvoji akéhokoľvek podnikania. Ako ukazujú skúsenosti, certifikácia výrobkov poskytuje spotrebiteľovi iba vysoko kvalitný tovar a výrobcovi – vďačných zákazníkov a kupujúcich, ktorí vďaka jeho prítomnosti veria v kvalitu a bezpečnosť zakúpených výrobkov.

20.09.2019 00:00
certifikacia, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto:

Certifikácia poskytuje tovarom a výrobkom podporný dokument – osvedčenie ISO 9001 potvrdzujúce, že tieto výrobky spĺňajú normy kvality a bezpečnosti.

Proces certifikácie na niekoľkých úrovniach zlepšuje podnikanie, či už v sektore služieb alebo výroby tovaru. Certifikácia výroby prospieva tak samotnému podniku na zlepšenie kvality interných procesov, ako aj obchodným partnerom, ktorí budú vedieť, že pracujete v súlade s medzinárodnými normami kvality.

Dôvera v kvalitu a spoľahlivosť

Dobrovoľná certifikácia predstavuje významné plus v porovnaní s konkurenciou medzi partnermi a zákazníkmi konkrétnej spoločnosti. Certifikované služby a produkty vašej firmy poskytnú vašim zákazníkom a partnerom dôveru v kvalitu a spoľahlivosť služieb a tovaru. Dobrovoľná certifikácia zvyšuje konkurencieschop­nosť tovaru a služieb, takže môžete zvýšiť objem obchodu.

V súčasnosti je možnosť získania týchto osvedčení veľmi jednoduchá a celý postup zaobstarania ISO 45001 ako aj podmienky – nájdete na internete. Dôležité je, aby sa všetky hodnoty, ktoré spomínanú kvalitu a bezpečnosť deklarujú, dorážali aj v samotných výrobkoch alebo službách.

Prečo potrebujete certifikát?

Získanie certifikácie je kľúčovým krokom pre každú spoločnosť. Samozrejme, na získanie certifikátu ISO 14001 a iných potrebuje váš výrobok alebo služba spĺňať určité kritériá, na ktorých plnenie musí dohliadať najmä manažment spoločnosti.

Po vypracovaní a implementácii dokumentácie systému manažérstva spoločnosť podpíše zmluvu s certifikačným orgánom, ktorý posudzuje súlad so všetkými požiadavkami noriem, ktoré zahŕňajú aj hodnotenie skutočnej implementácie vypracovaných dokumentov.

Výber certifikačného orgánu tak nie je prázdnou formalitou, najmä preto, že spoločnosť sa niekoľko rokov spája s konkrétnym orgánom. Veď obraz a povesť sú veľmi dôležité a osvedčenie, ktoré tieto hodnoty deklaruje, vám dá viac než si myslíte. Stačí sa len presvedčiť.

chyba