5 vecí, ktoré budete musieť obetovať pre svoj úspech

Ak chcete dosiahnuť nejaký konkrétny úspech, nestačí len prísť do práce načas a plniť si svoje úlohy. Niekedy musíte ísť nad rámec svojich možností a urobiť určité obete. Pre niektorých je to ľahké, pre iných naopak ťažké, ale v každom prípade musíte byť pripravení, že vaša cesta k úspechu bude dosť tŕnistá. Ako to už vo svete chodí, všetko má svoje pre aj proti.

19.09.2019 11:46
seocentrum, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto:
Nemôžete vyliezť po rebríku úspechu s rukami vo vreckách.
Arnold Schwarzenegger

Aby ste sa preto pri tejto snahe vyhli strastiplným okamihom, oboznámime vás s vecami, ktoré budete vo väčšej alebo menšej miere pre svoj úspech musieť obetovať.

Rodinný život

Pravdepodobne ste sa nenarodili v bohatej rodine a o všetok svoj doterajší komfort ste sa museli postarať sami. Aby ste dosiahli úspech, budete sa musieť zmieriť ešte aj s tým, že sa to chvíľu nezmení. Preto si stanovte priority a rozhodnite sa, do čoho presne investujete svoju energiu.

Samozrejme, rodina je základ, ale bez ohľadu na to, ako sa vám myšlienka na jej založenie páči, v snahe niečo dosiahnuť, vás trocha spomalí. Minimálne, ak ste na všetko sami.

Ak ste slobodný človek – s najväčšou pravdepodobnosťou budú vaše rozhodnutia a naplnenie fiškálnej pokladnice jednoduchšie. Ale ak ste viazaný vzťahom, budete musieť myslieť aj na komfort svojej rodiny.

Životný štýl

K veciam, ktorých sa budete musieť vzdať, prinajmenšom ich obmedziť, patrí aj váš životný štýl a to, čo všetko ho tvorí a napĺňa. Obľúbené aktivity alebo hobby pôjdu automaticky do úzadia, pretože práce je čoraz viac. Ak si však viete správne rozložiť svoj čas a organizovať vlastné ciele, môžete z týchto vecí naopak vyťažiť a nechať sa nimi motivovať. Nie je predsa nič krajšie, ako si po práci zájsť s priateľkou na kávu, výlet, zacvičiť alebo sa odreagovať vo wellness.

Spánok

Zdravé telo a mozog nebudú bez normálneho spánku fungovať. Človek je vplyvom jeho nedostatku minimálne podráždený a unavený. Tvrdá práca na vašej kariére si však vyžaduje svoje tempo, ktorému stíhať znamená, obetovať niekoľko bezsenných nocí.

Dôležité si je však uvedomiť, či je náš cieľ sľubný a nie je to naopak príliš vysoká cena? Aj keď sú kvalitné obchodné váhy v biznise nenahraditeľné, odpoveď na túto otázku vám nedajú, na to musíte prísť sami. Zvážte svoje možnosti s reálnou ponukou.

Pohodlie

Pohodlie je v našom živote dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, čo je vzhľadom na pokrok v civilizácii logické. Má však svoju cenu, na ktorú v rámci dosahovania úspechu a lepšej kariéry ešte nemusíte dosiahnuť.

Ani to však neznamená, že by ste mali žiť ako bezdomovec. Stačí sa uskromniť, mať jeden kvalitný nôž namiesto štyroch univerzálnych krájačov a tešiť sa aj z maličkostí. Chce to čas a rozvahu, kráčať miernym tempom a nepreskakovať jednotlivé úrovne, pretože ich detailné poznanie je základom úspechu.

Priateľstvo

Aj tie najlepšie mienené rady nemusia byť vždy dobrým riešením. Keby všetci veľkí ľudia počúvali všetko, čo im povedal ich sprievod, nedosiahli by polovicu svojich úspechov. Nezabudnite na to, že (žiaľ) väčšina ľudí mnohým veciam nerozumie. A nechcete predsa svoj život zveriť názoru takýmto osobám?

Samozrejme, môžete počúvať, ale v žiadnom prípade slepo neverte všetkým radám, ktoré vám ostatní dávajú. Výnimkou sú iba ľudia, ktorí tomuto problému rozumejú, alebo tí, ktorých slová majú skutočnú váhu.

chyba