Nezmeškajte Vianoce

Podiel zákazníkov nakupujúcich cez internet sa každoročne zvyšuje aj na Slovensku. Podľa štúdie E-shopper Barometer, ktorú už druhý rok uskutočňuje DPDgroup v 24 krajinách Európy, už 44 % Slovákov pravidelne nakupuje v internetových obchodoch, čo je o 9 % viac ako v minulom roku. S týmto vývojom je potrebné počítať aj pri predvianočných nákupoch.

23.11.2017 08:00
dpd

Takmer polovica obyvateľov Slovenska bude realizovať svoje predvianočné nákupy cez internet. Predvianočný nárast zaznamenávajú nie len internetové obchody, ale aj kuriérske spoločnosti, ktoré tovar doručujú, preto je potrebné tovar objednať v dostatočnom predstihu, aby ho vybraný internetový obchod stihol vyskladniť a kuriérska spoločnosť dopraviť adresátovi ešte pred Vianocami.

„V predvianočnom období zaznamenávame až 50 % nárast objemu zásielok v porovnaní so štandardnou prevádzkou. S týmto výrazným nárastom počítame, predvianočné obdobie je v kuriérskej spoločnosti každoročne najhektickejším obdobím. Na sezónu sme pripravení, posilnili sme počet kuriérov aj pracovníkov v skladoch na našich pobočkách, ktorých má kuriérska spoločnosť DPD na Slovensku sedemnásť,“ povedala Andrea Bačíková, Marketingová a PR manažérka DPD. „Samozrejme ani možnosti kuriérskych spoločností nie sú neobmedzené, preto odporúčame nenechávať si objednávky vianočných darčekov na poslednú chvíľu. DPD doručí pred Vianocami všetky zásielky, ktoré nám budú odovzdané na prepravu do 19. 12. 2017“ dodala Andrea Bačíková.

Doručenie tovaru zakúpeného v internetových obchodoch môžu zákazníci urýchliť aj výberom vhodnej adresy doručenia. Kuriéri majú podobnú pracovnú dobu ako zamestnanci v ostatných firmách, preto je jednoduchšie nechať si zásielku doručiť napríklad do práce, ak predpokladáte, že v čase doručenia budete práve tam. „Kuriérska spoločnosť DPD prevádzkuje aj sieť odberných miest Pickup. Ak si príjemcovia nechajú zásielku doručiť do niektorého z odberných miest Pickup v ich okolí, nebude potrebné viazať sa na príchod kuriéra a zásielku si budú môcť vyzdvihnúť kedykoľvek v priebehu siedmich dní“ povedala Andrea Bačíková z kuriérskej spoločnosti DPD.

www.dpd.sk

PR kontakt: Mgr. Andrea Bačíková, MBA , Marketing & PR Manager, abacikova@dpd.sk

chyba