Stoly, stolíky, stolčeky: Inšpirujte sa trendmi 2017

Že stôl nie je nič viac než štyri nohy a jedna rovná doska? Ale kdeže! Aj dizajn stolov a stolíkov sa každoročne mení a do interiéru vnáša novú originalitu a funkčnosť. Kto práve kraľuje toaletkám, televíznym a nočným stolíkom i obyčajným odkladacím stolčekom?

20.09.2017 08:00
Zdroj: Favi.sk
r28jo4oko3loqqpb8ceb3nrxx5jpddyc10lr2lol 1 Zdroj: Favi.sk
Najbohatší výber stolov i stolíkov nájdete na Favi.sk. Najväčší on-line vyhľadávač nábytku a dekorácií pomôže s výberom priamo na mieru. Ako ich vo vašom byte skombinovať, zistíte v Inšpirácii.

Toaletky: stolčeky nielen do budoárov

Masívne, zdobené toaletky sú dávno pasé. Ak nefandíte lapačom prachu a zbytočným výstavkám kozmetiky, tak vám tohtoročné trendy urobia radosť. Toaletné stolíky fandia minimalizmu. Rovné línie, decentné ozdoby a jemné farby sa hodia takmer do každého interiéru. Tajné poličky a dokonca i tajné zrkadlo – väčšinou bývajú ukryté vo vnútri toaletky.

Zdroj: Favi.sk
biely toaletny stolik madame clotilde so zrkadlom - styl vintage Zdroj: Favi.sk

TV stolík nesmie chýbať v žiadnej obývačke

Prehrávač na videokazety, DVD a set top box boli ešte pred pár rokmi povinnou výbavou každej obývacej izby. S nástupom moderných technológií sa zjednodušil i dizajn a funkčnosť TV stolíkov. Už nie je potreba toľko voľnej plochy a priečinkov. TV stolíky vsádzajú na jednoduchosť. To však neznamená, že nemôžu byť originálne a hravé. Chýbať by nemala štandardná výbava, ako sú napríklad otvory na elektrické káble. Myslieť by sa malo i na výšku TV stolíka tak, aby obrazovka bola v rovnakej výške ako sú oči sediaceho diváka.

Zdroj: Favi.sk
Zdroj: Favi.sk Zdroj: Favi.sk

Odkladací stolík: tichý služobník

Poctivo stoja pri dverách v predsieni. Postarajú sa o kľúče, poštu, ale aj kvetinu. Odkladacie stolíky neplnia len funkčnú úlohu. Môžu byť aj originálnym prvkom v interiéri, na ktorom návštevy nechajú oči. Namiesto štvornohej klasiky experimentujte s tvarom i materiálmi. Tohtoročným hitom sú drôtený výplet alebo originálny plast, ktoré na seba stiahnu všetku pozornosť.

Zdroj: Favi.sk
media-images-product-file0020330 Zdroj: Favi.sk

Nočné stolíky: návrat k osvedčenej klasike

Nočné stolíky sa vracajú naspäť ku svojim koreňom. Po rokoch testovania ich výšky i rôznych materiálov je naspäť dlho podceňovaná klasika. Obyčajné štvornohé stolíky z lakovaného dreva sa budú hodiť do minimalistického interiéru, inšpirovaného severským štýlom. Páčiť sa budú najmä tým, ktorí si okrem odkladacej plochy potrpia i na úložné priestory. Najobľúbenejšie nočné stolíky roku 2017 majú klasickú uzatvárateľnú zásuvku.

Zdroj: Favi.sk
7e653b2318e71b40d336f90716a931268800f2b9-600x600 Zdroj: Favi.sk

Krásne stoly i stolíky nájdete na Favi.sk – vyhľadávači nábytku a dekorácií.

chyba