Pomôžu vám so spracovaním úrody

Čo sa urodilo na záhrade, alebo ste našli na potulkách lúkami a lesom, môžete skonzumovať okamžite, alebo si uchovať do zásoby. Pri spracovaní ovocia, zeleniny, húb aj byliniek vám pomôžu šikovní pomocníci, vďaka ktorým z vitamínmi nabitých darov prírody „vyžmýkate“ maximum alebo si ich usušené odložíte do špajzy, aby ste si ich vychutnali počas sychravých večerov či mrazivých dní.

30.08.2017 08:52
SU-104 ovocie KR zmensene Foto:
Orava SU-104

Usušené maškrty aj bylinky pre zdravie

Vrhnite sa na domáce sušenie a využite sušičku potravín Orava SU-104, ktorá v usušených kúskoch ovocia, zeleniny, húb i byliniek uchová vitamíny, minerály, stopové látky aj vlákninu bez použitia chémie či konzervačných látok. V pohodlí domova si tak s jej pomocou pripravíte chutné jednohubky i domáce čajové zmesi v zaručenej bio kvalite. Ovláda sa jednoducho s možnosťou nastavenia teploty od 40 do 70 °C. Suroviny na sušenie v nej navrstvíte na päť rotujúcich mriežok, ktoré môžete rozšíriť dokúpením ďalších dvoch až na sedem. Otáčaním mriežok sa zdravé kúsky usušia rovnomerne a precízne tak, aby ani po čase neplesniveli. Sušička má nízku spotrebu energie a v jej manuáli na používanie nájdete cenné rady, ako sa stať majstrom domáceho sušenia. Viac informácií hľadajte tu.

Viac nekrájajte, len odšťavujte!

Orava OS-111 Foto: ORAVA
OS-111ovocie stava Orava OS-111

Zabudnite na kupované šťavy, so šikovným odšťavovačom si vyčarujete litre zdravého moku za pár sekúnd bez pridanej chémie z tých najkrajších kúskov ovocia a zeleniny. Ak vás doteraz odrádzalo prácne krájanie, siahnite po odšťavovači s extra veľkým plniacim otvorom aj na celé jablká – po odstredivom odšťavovači Orava OS-111 s 1 000 W motorom a rozsahom otáčok od 6 500 do 12 000/min. v luxusnom dizajne z materiálov odolných voči opotrebeniu a korózii. Vďaka vysokému výkonu a dômyselnej konštrukcii získate šťavu v tej najvyššej kvalite, dokonale odseparovanú od zvyškov ovocia a zeleniny, ktoré potom môžete využiť na prípravu múčnikov, polievok či sušených čajov. Elektronický ovládač rýchlosti s LCD displejom umožňuje nastaviť až 5 rýchlostí odšťavovania, odšťavovač sa rýchlo a ľahko skladá, obsluhuje aj čistí. Viac informácií nájdete tu.

Vedeli ste, že?

Smoothie makery nie sú odšťavovače! Sú to mixéry s vysokým počtom otáčok, ktoré vám vložené ingrediencie rozmixujú do hladkej konzistencie. To, čo z útrob smoothie makera získate, nie je – hoci to tak vyzerá – nápoj, ale jedlo! Preto popri „pití“ smoothie pite aj veľa tekutín, hlavne čistej vody. S ovocnými smoothie to nepreháňajte – príliš veľa fruktózy znamená nápor pre pečeň, ktorá ju musí rozkladať.

Smoothies „to go“ s Orava RM-500

Orava RM-500 Foto: ORAVA
Tisk Orava RM-500
Nech už do smoothie makera vložíte kúsky obľúbenej zeleniny, ovocia, semienok, živočíšneho či rastlinného mlieka, do minúty máte pripravený pokrm a nápoj v jednom, ktorý vás zásobí energiou na pohodový režim aj pre maximálne športové výkony. K slovu sa tak vo vašom jedálničku dostanú nové chute zeleniny, ktoré by ste inak do úst nevložili, či prekvapivé a delikátne mixy a kombinácie. Machrom na prípravu smoothies je mixér Orava RM-500, ktorý počet otáčok roztočí až na 23 000/min., takže si hravo poradí aj so semienkami či ľadovou triešťou. S príkonom 500 W vám za pár sekúnd servíruje mixy od výmyslu sveta. Rýchlo a ľahko sa obsluhuje a „ukuchtené“ smoothie vám umožní vziať so sebou. 570 ml pohár s uzatvárateľným cestovným krytom a otvorom na pitie je vybavený aj sklopným držiakom pre pohodlné nosenie či zavesenie na riadidlá bicykla aj kolobežky. Orava RM-500 vám výborne poslúži aj na prípravu detskej výživy, mliečnych aj nemliečnych koktailov, mixovanie ingrediencií na sviečkovú či mletie kávy i korenia. Viac informácií hľadajte tu.

www.orava.eu

chyba