KROI, ktorý ti pristane!

Slovenské piesne, tance, kroje, nárečia či symboly, to všetko nás robí ako národ špecifickým. Na slovenský folklór sme právom hrdí. Prvky slovenskej ľudovej kultúry sú dnes obrovským zdrojom nápadov. Inšpirovali sa nimi aj mladé slovenské značky, ktorých tvorba je nášmu srdcu blízka. Nenechajte si ujsť ani vy tento nový módny trend a vyberte si KROI na každodenné nosenie!

08.06.2017 10:06
kaufland inzercia

Folklór vo svete módy Prvky ľudovej tvorby sa dnes tešia veľkému návratu a sú opäť v móde. Práve historické kroje, ľudové piesne a tance, či dokonca staré zvyky našich predkov sa stali múzou mnohých svetoznámych, ale aj slovenských tvorcov. Výsledkom sú originálne výrobky skrývajúce v sebe neskutočné množstvo symboliky a tradícií. Vsadiť na folklór pri obliekaní sa preto určite vyplatí.

Rodinný originál Ak aj vy chcete byť trendy, chce to len odvahu a hlavne nápad, ako tomu dodať nadčasovosť. Spomenúť si na krásne slovenské tradície a vniesť časť z nich aj do svojho šatníka môžete úplne jednoducho. Navštívte napríklad starú mamu a spoločne pohľadajte v skriniach niečo so starými motívmi, výšivkami, vzormi a materiálmi. Možno sa vám pošťastí a objavíte zachovalý originálny kúsok dýchajúci slovenským folklórom, ktorý dokonale zladíte s niečím súčasným. Takúto kombináciu vám zaiste bude pochvaľovať nejedna žena.

kaufland inzercia

Ľudové detaily Pre niektoré ženy táto téma evokuje bohato nariasené rukávy na blúzach, objemné sukne, či výšivky vo výrazných farbách. Ak máte pocit, že v takomto type šiat by ste sa cítili ako babička, alebo to jednoducho nie je váš štýl, nezúfajte. Zaraďte ľudové prvky do svojho šatníka postupne a v decentnom množstve. Vsaďte na detaily – jemná výšivka na rukávoch, golieri, alebo zadnom vrecku nohavíc dokáže s outfitom urobiť divy. Tradičné vzory neobchádzajú ani módne doplnky. Ich aplikácie môžete nájsť na kabelkách, topánkach, náhrdelníkoch, náušniciach, ale aj na čelenkách.

Netradične tradičný KROI

kaufland inzercia

Či už ste žena, ktorá pri obliekaní nedá dopustiť na prvky ľudového umenia, alebo ste naopak verná klasike – džínsy s tričkom, určite oceníte kvalitnú módu. Kúsok vyrobený poctivým krajčírskym remeslom, spájaný s kvalitnými materiálmi, premyslenými technikami a špičkovým umom slovenských krajčírov. A presne takéto sú tričká značky KROI, ktoré môžete nájsť exkluzívne v predaniach Kaufland na celom Slovensku. Vybrať si môžete z dvoch originálnych motívov: „ô“ alebo „kriváň“. Pôvabný motív „ô“, predstavuje symbol originality našej abecedy a rodného jazyka, dotvorený krásnym tradičným ľudovým vzorom. Tričko „kriváň“ je zobrazením snáď najznámejšieho symbolu Tatier, ktorého tvar ho od nepamäti robí dokonalo naším. Značka KROI je unikátna nielen svojimi rýdzo slovenskými motívmi, ale taktiež vďaka svojmu pôvodu. Tričká sú totiž vymyslené, navrhnuté a vyrobené šikovnými slovenskými ručičkami. Za každým jedným tričkom stojí slovenský krajčír, dizajnér, slovenská tlačiareň, dokonca aj drobné štítky sú vyrobené na Slovensku. Buďme hrdými Slovákmi! KROI sadne každému ako uliaty.

kaufland inzercia
chyba