Prečo by ste sa v práci nemohli cítiť dobre? 8 tipov pre dokonalé pracovné prostredie

Šplhanie po kariérnom rebríčku, úspech a dravosť sa dnes nosia, ale ak práca značne presakuje a zasahuje do súkromného života, dokáže naštrbiť psychické aj fyzické zdravie. Dôležité je určiť si v bežnom dni hranice tak, aby ste dosiahli rovnováhu medzi súkromným a pracovným životom, teda Work-Life-Balance. Mnohí odborníci sa zhodujú, že balans nie je o vytvorení si nepriestrelného múru medzi súkromím a prácou. Práve naopak, spočíva v ich spojení a zjednotení.

19.12.2016 08:56
prime time inzercia

Pre lepší timing života

Funguje to aj v praxi? Dokážu zamestnanci oceniť benefity, ktoré im zdravé pracovné prostredie prináša? „Veľa moderných firiem sa v súčasnosti snaží podporiť výsledky zamestnancov rôznymi zamestnaneckými benefitmi. Naši nájomníci si vážia služby a výhody, ktoré im v rámci našich priestorov ponúkame. Kancelárske veže Polus Towers s dlhoročnou tradíciou prešli značnou modernizáciou, aby ponúkali nájomcom optimálne pracovné prostredie v zmysle Work-Life-Balance. Na jednej strane moderné, príjemné a na mieru šité kancelárie s inšpiratívnym výhľadom a na strane druhej dokonalá dostupnosť verejnou dopravou, autom či vlakom, občianska vybavenosť, prepojenosť s nákupným centrom Polus City Center, veľa príležitostí pre nákup, služby, relax a šport. Sme si istí, že zamestnanci pracujúci v našich kanceláriách cítia rozdiel a pozitívny vplyv týchto zmien.“ hovorí Adrian Bódis, Country Manager Financie & Support, IMMOFINANZ Slovensko.

Prime time Polus inzercia

8 tipov ako si vytvoriť „zdravšie a vyrovnanejšie“ pracovné prostredie podľa Polus Towers:

Nazerajte na prácu inak

Správne nastavenie v mysli je prvým krokom k zmene. Väčšina z nás pracuje, aby zaplatila nájomné či hypotéku, aby sme si kúpili auto, potom doň tankovali a sporili si na dôchodok. Avšak, vďaka nej si užívame pôžitky a doprajeme menšie aj väčšie potešenia ako dovolenky, kabelky, večere v reštauráciách, kino, divadlo alebo fľašu dobrého vína. Majte radi svoju prácu, užívajte si ju a zbierajte jej plody. Neberte ju ako povinnú otročinu, ktorá prináša len ďalšie nekonečné povinnosti.

prime time inzercia

Hrajte sa!

Najúspešnejšie spoločnosti sveta majú vo firme pre zamestnancov zóny na hranie, napríklad stolný futbal, chill out zónu, terasu, park nablízku alebo miesto, kde si človek na chvíľku vydýchne a opätovne sa dobije. Prieskumy dokazujú, že šťastní zamestnanci sú o 108 % výkonnejší ako ich nešťastní kolegovia. Ak takéto miesto na pracovisku nemáte, nájdite si ho alebo jednoducho vytvorte.

Pohyb dá nápadom zelenú!

Ľudia uvádzajú ako najčastejší dôvod, prečo nešportujú, nedostatok času. Výhovorka, fakt či zlý time manažment? V každom prípade fyzická aktivita redukuje stres. Šport do tela uvoľňuje hormóny šťastia – endorfíny a celkovo zlepšuje náladu. Zamestnanci v Polus Towers rozhodne netrpia nedostatkom športových či oddychových aktivít. Areál jazera Kuchajda ponúka počas celého roka rôzne príležitosti pre šport, napríklad behanie, futbal, plážový volejbal a tenis. Vaše deti sa zatiaľ zabavia na preliezačkách. Pre pohodlie vás aj vašich kolegov sú sprchy nutné!

prime time inzercia

Priateľská atmosféra motivuje

Komunikujte s kolegami, buďte priateľskí a zdieľajte svoje nápady. Kolektív sa významne podieľa na tvorení pracovnej klímy a priateľská atmosféra dáva zamestnancovi pocit pohody a súdržnosti. Spoločné akcie, aktivity či brainstormingy nemusia byť povinnou jazdou. Nedávne prieskumy odhalili, že ľudia sú nešťastní, lebo stratili zvedavosť, hravosť. Buďte hraví a užívajte si takto strávený čas v práci, keď máte príležitosť. Luxusný mezanín, spoločné zasadačky a priestory určené na teambuildingy poskytujú zamestnancom možnosť rozvíjať ich pracovné nápady a stmeľovať kolektív či už počas pracovnej doby alebo po nej.

Prostredie v úlohe múzy

Nie je jedno, ako vyzerá vaša kancelária či miesto, kde vykonávate pracovnú činnosť. Zariadenie, farby, svetlo, výhľad – to všetko stimuluje naše vnemy a v konečnom dôsledku vyvoláva celkový dojem. Je rozdiel, ak sedíte v šedivej stiesnenej kancelárii uprostred priemyselnej zóny alebo v slnečnom vzdušnom priestore s nádherným výhľadom na Malé Karpaty alebo Kuchajdu.

prime time inzercia

Nechajte technológie realizovať sa

Pracovisko by malo pôsobiť príjemne nielen na pohľad, ale malo by byť dostatočne technologicky vybavené tak, aby zamestnanci mali všetko potrebné pre plnohodnotný výkon svojej profesie. Technológie uľahčujú prácu, šetria čas aj energiu. V praxi to môžu byť výťahy so systémom ovládania cieľovej stanice alebo moderný systém klimatizácie pre svieže nápady.

Vybavte si všetko rýchlo a pohodlne

Človek až poskočí od radosti, keď si počas obeda stihne vybaviť povinnosti na pošte, zanesie košeľu do čistiarne, stihne kaderníka či lekára. Ušetrí tak kopec času, ktorý môže zužitkovať podľa svojich predstáv. Polus Towers sa nachádzajú niekoľko minút od centra hlavného mesta a sú prepojené s Polus City Center, ktoré ponúka 166 obchodov, 8 bank, poštu, poisťovacie spoločnosti, kaderníctvo, reštaurácie, kaviarne, autoumyváreň aj notára. Priamo v nákupnom centre nájdete fitnes centrum, ktoré je v blízkosti krytej plavárne Pasienky, zimného štadióna a Národného tenisového centra. Otázku kam s deťmi vyrieši detský kútik priamo v nákupnom centre alebo fitnes klub pre deti hneď oproti nemu.

Pracujte sústredene, žite zanietene

Nie je dôležité, koľko času v práci presedíte, ale ako ho presedíte, a teda koľko toho spravíte. Koncentrujte sa, robte veci pozorne, zanietene a sústredene – či už v práci alebo súkromí. „Našim nájomcom vytvárame optimálne podmienky pre pohodlné a zdravé pracovné prostredie tak, aby podávali skvelý pracovný výkon a mali čas aj na súkromie v zmysle najnovších princípov pre lepšiu produktivitu práce a šťastnejší život. Verím, že v tomto zmysle im budú benefity, ktoré Polus Towers ponúkajú, nápomocné,“ dodáva Adrian Bódis. Viac info na www.polus-towers.sk.

chyba