Slovenská firma Millennium prerobila serverovňu na sushi bar

Firmy prechodom na cloud Microsoft Azure šetria nielen financie, ale aj priestory.

31.03.2015 08:00
azuro inzercia sushi

Slovenská IT spoločnosť Millennium kedysi spravovala 50 serverov s dátovým úložiskom s objemom 10 TB. Tie sa rozhodli presunúť do cloudu Microsoft Azure. Vďaka tomu ušetria za tri roky až 80 000 € a ostala im prázdna serverovňa. Microsoft Slovensko a Millennium spojili sily, kreatívne využili tieto priestory a urobili radosť zamestnancom Millennia.

Výhody prechodu na cloud:

  1. Firmy nepotrebujú počiatočnú investíciu na nákladnú IT infraštruktúru a servery, ktoré sú potrebné na zriadenie e-mailu, webového servera či na rozšírenie serverovne. S prevádzkou infraštruktúry v cloude ušetria tiež na prevádzkových nákladoch v podobe znížených nárokov na údržbu.
  2. S cloudom sú firmy zabezpečenejšie proti výpadkom. Garantovaná spoľahlivosť, dostupnosť a výkon cloudových služieb je viac ako 99 %.
  3. Cloud umožňuje znižovať a zvyšovať IT požiadavky podľa potrieb. Keď firma rastie, už nemusí neustále investovať do nového vybavenia a v prípade poklesu jej neostávajú náklady a vybavenie navyše.
  4. Priemerný IT špecialista venuje až 80 % svojho času inštalácii hardvéru a správe systému. Vďaka cloudu sa tento čas môže zmeniť na vývoj služieb pre zákazníkov a zefektívneniu fir­my.
  5. Vysokú úroveň zabezpečenia dát zabezpečuje špecializovaný tím 24 hodín denne kontinuálnym proaktívnym testovaním, aby bola zaistená čo najväčšia bezpečnosť v rámci medzinárodného certifikátu ISO SAS70. Dáta sú uložené v dvoch datacentrách, a to navyše v šiestich kópiách.
Azure PR inzercia

Spoločnosť zverejnila na stránke www.azurecloud.sk aj kompletnú prípadovú štúdiu, ako prechodom na cloud postupne ušetria 80 000 €.

chyba