Tlačová konferencia a krst knihy: Podnikateľské minimum farmára

V stredu 19. novembra 2014 organizovalo vo farskej pivnici v Pezinku Európsko - slovenské združenie agroturizmu a turizmu / skratka " EZAT"/ tlačovú konferenciu a krst najnovšej publikácie: " Podnikateľské minimum farmára". Na podujatí sa stretli autori publikácie a zástupcovia médií za účelom propagácie a zabezpečenia ďalšej publicity publikácie. Knižku pokrstila riaditeľka Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Bratislave Ing. Alena Záhradníková a Milan Pavelka, predseda Malokarpatskej vínnej cesty.

27.11.2014 08:00
lnzercia kniha

Ide v poradí už o štvrtú publikáciu EZAT v edičnom vydaní 600 ks a je orientovaná na ďalšie vzdelávanie farmárov Bratislavského kraja. V predkladanej publikácii nájdete výklad najdôležitejších definícií, legislatívnych zmien, výpočtov a pojmov dôležitých pre podnikanie farmára od roku 2014. Ako podnikať v pôdohospodárstve, aké sú hlavné výrobné faktory, ako podnikať s minimálnou mierou rizika, ako financovať podnikanie z úverových zdrojov sú vysoko odborné informácie, týkajúce sa efektívnosti hospodárenia každého podniku.

krst knihy inzercia

Cieľom publikácie Podnikateľské minimum farmára je priblížiť existujúcim podnikateľom ako aj začiatočníkom základné princípy a faktory fungovania farmárskeho a potravinárskeho odvetvia, minimálnu schému legislatívnych noriem a štátnej pomoci a informácií potrebných k úspešnému agropodnikaniu. A to hlavne z dôvodu, že nové programovacie obdobie predpokladá aj implementáciu opatrenia pre vstup nových, začínajúcich a hlavne mladých farmárov. Pripravuje sa nové programovacie obdobie 2014 –2020 a s tým súvisia nové trendy a podpory podnikania v agrosektore. Knižka informuje o týchto novinkách. V súčasnosti sa mení legislatíva v oblasti správy a nájmu pozemkov súvisiacich s využívaním pôdy pre podnikanie v poľnohospodár­stve. Aktuálna legislatíva, právne zmeny, ceny nájmov pôdy zo SPF sú informácie veľmi užitočné. Taktiež sa v súčasnosti mení systém Schém štátnej pomoci pre podpory v agrorezorte. K týmto skutočnostiam neexistuje informačná rubrika či komplexná publikácia. Publikácia tieto informácie ponúka, pričom zároveň oboznamuje o jednotlivých opatreniach EPFRV a cieľoch Spoločnej poľnohospodárskej politiky v rámci Osi 1.

Tlačená publikácia je určená pre farmárov, pre prípravu stredného a vrcholového manažmentu, pre všetkých pracovníkov z oblasti poľnohospodárskej prvovýroby, ostatných zainteresovaných pracovníkov agrorezortu, ako aj pre podniky zaoberajúce sa spracovaním poľnohospodárskej produkcie v Bratislavskom kra­ji.

Distribúcia prebieha prostredníctvom RPPK Bratislava, MP RV SR, SPF, ŠVPS SR a EZAT cieleným spôsobom pre stanovenú cieľovú skupinu agropodnikateľov Bratislavského kra­ja.

Viac sa dočítate na web stránke www.agroturizmusslovakia.sk.

chyba