Firmy prechádzajú na e-learning

V súčasnom trende rýchleho rozvoja informačných technológií firmy prechádzajú z klasického prezenčného na elektronické vzdelávanie (e-learning).

07.11.2014 08:00
elearning inzercia

V čom spočívajú skutočné dôvody? „Predovšetkým je to efektivita vzdelávania, ale aj šetrenie nákladov,“ hovorí jeden zo spoluzakladateľov známeho slovenského vzdelávacieho portálu pre firmy www.e-ducation.com Ing. Peter Petruš. „E-learning umožňuje firme automatizovať kontrolu vzdelávania zamestnancov a zamestnancovi umožňuje prispôsobiť si vzdelávacie aktivity nielen svojim pracovným, ale aj súkromným povinnostiam, “ dopĺňa Ing. Jozef Babiak, spoluzakladateľ portálu.

V ktorých oblastiach má e-learning efektívne uplatnenie vo firemnom vzdelávaní? E-learning sa výborne uplatní najmä v oblastiach, ktoré si vyžadujú periodicitu školení. Napríklad opakované školenia v oblasti hygieny, BOZP, ale aj iné školenia povinné zo zákona. Siete predajní Moja Samoška a TERNO využívajú služby portálu www.e-ducation.com na preškolenie približne 2-tisíc zamestnancov pre vlastné interné školenia z oblasti hygieny a bezpečnosti potravín. „Pri viac ako stovke našich prevádzok po celom Slovensku je takáto forma školení nevyhnutnosťou,“ uvádza Ing. Marek Dandár, Ph.D., hlavný hygienik spomínaných sietí predajní. „Asociácia finančných sprostredkovateľov a finančných poradcov taktiež oceňuje efektivitu e-learningu pri preškolení takmer 10-tis. sprostredkovateľov finančných služieb, ktorí musia každé 4 roky absolvovať povinné školenia zo zákona,“ dopĺňa JUDr. Darina Huttová, generálna tajomníčka AFISP-u.

E-learning si uplatnenie nájde aj pre školenia vo firmách, v ktorých dochádza k veľkej fluktuácii zamestnancov, vo firmách, kde je potrebné často zaškoľovať nových zamestnancov pre základné produktové činnosti, firemnú kultúru, interné predpisy, atď.

E-learning je najmä o zavádzaní inovatívnych prvkov do vzdelávania, čo potvrdzuje aj nominácia spomínaného slovenského portálu medzinárodnou organizáciou World Summit Award na celosvetové ocenenie za inovácie vo vzdelávaní v roku 2013. Slovenské firmy majú k dispozícii efektívne, overené a kvalitné riešenie pre elektronické vzdelávanie.

chyba