Dni plné športu a zábavy Športuj Slovensko štartujú v Prešove

Obľúbené Športuj Slovensko je späť! O športové zážitky či dobrú zábavu je postarané. Na megaihrisku si deti vyskúšajú rôzne športy, tí súťaživejší sa môžu registrovať do súťažných disciplín Behu Olympijského dňa či Bicykel Olympijského dňa.

09.05.2022 00:00
Sportuj1, pr, nepouzivat

Povzbudzovať prídu aj úspešní slovenskí športovci. Registrácia aj vstup na podujatie je zadarmo. Štartujeme už 14. mája v Prešove. Všetko podstatné o Športuj Slovensko nájdete na webe www.sportujslovensko.sk

Nasťa Kuzminová, Žampovci či Tomi Kid

Prešovčania sa môžu tešiť na deň plný športu a zábavy už 14. mája v Jazdeckom areáli na Sídlisku III. Hokejbal, basketbal, volejbal, golf, biatlon, atletika či teqball sú skvelá ponuka športových disciplín. Je z čoho vyberať. Atrakciou bude aj veľká lezecká stena. Nebude chýbať ani kultúrny program, prídu obľúbení Paci Pac, získať môžete parádny úlovok – podpis od úspešných športovcov Nasti Kuzminovej, bratov Žampovcov či Tomiho Kida Kovácsa. Pripravené je aj veľké hokejové prekvapenie. Pre najmenších budú k dispozícii tvorivé dielne i hrad na skákanie. Je sa na čo naozaj tešiť.

Deti do 15 rokov si môžu na megaihrisku Športuj Slovensko zasúťažiť v Behu Olympijského dňa či v súťaži Bicykel Olympijského dňa. Na víťazov čakajú hodnotné ceny, každý malý športovec dostane medailu a tričko Športuj Slovensko. Pre jedného vyžrebovaného je pripravený aj bicykel. Na súťaže v behu a na bicykli je nutná registrácia, ktorá je vďaka Nadácii SOŠV zadarmo. Bližšie informácie o programe sú k dispozícii na www.sportujslovensko.sk. Vstupné sa neplatí. Štartovný poplatok pre jednotlivé súťaže bude tiež nulový.

Vraciame šport do hry

Slovenský olympijský a športový výbor spolu s generálnym partnerom projektu, spoločnosťou BILLA, pripravujú dni plné športu, zábavy a zdravého súťaženia. Počas najbližších týždňov zavíta megaihrisko Športuj Slovensko do štyroch slovenských miest. Aj touto formou chce Slovenský olympijský a športový výbor po pandemických rokoch opäť rozhýbať celé Slovensko. Cieľom projektu Športuj Slovensko je podpora detí, mládeže a celých rodín v športových aktivitách.

„Uvedomujeme si, že po pandemickom období je potrebné vrátiť šport do hry na všetkých úrovniach. V rámci Športuj Slovensko sa snažíme motivovať k športu celé rodiny. Chceme utužiť vzťah rodín s deťmi k športu, aby sa stal súčasťou ich života. Práve v rodinách získavajú deti základné návyky pre pohybovú a telesnú kultúru. Aj ďalšie naše projekty pre širokú verejnosť chcú predovšetkým poukazovať na dôležitosť športu a pohybových aktivít pre celú spoločnosť,“ povedal prezident SOŠV Anton Siekel.

Séria štyroch podujatí, Olympijských dní, sa uskutoční v Prešove v jazdeckom areáli na Sídlisku III (14. mája), na Štrbskom Plese (21. mája), Donovaloch (23. júla) a v Bratislave (3. septembra).

Na jednotlivých podujatia sa objavia osobnosti Slovenského olympijského tímu, ktoré budú motivovať deti, mládež a rodiny k pravidelným športovým aktivitám, šíriť myšlienky olympizmu a podporovať mladé športové talenty, aby rozvíjali svoje športové nadanie. Účasť už na podujatiach potvrdili Anastasia Kuzminová, Jakub Grigar, Róbert Vittek, Adam a Andreas

Žampovci. Slovenských olympionikov podporujú aj exkluzívny partner – národná lotériová spoločnosť TIPOS či hlavný partner BILLA.

Sportuj2, pr, nepouzivat

Podpora od generálneho partnera

Organizácia podobných projektov by nešla bez podpory partnerov. Generálnym partnerom Športuj Slovensko je spoločnosť BILLA, ktorá sa snaží prostredníctvom rôznych projektov viesť Slovensko k zdravému životnému štýlu.

„So Slovenským olympijským a športovým výborom spolupracujeme už niekoľko rokov. Projekt Športuj Slovensko, ktorého sme hrdým generálnym partnerom, úplne vystihuje náš spoločný záujem motivovať ľudí k zdravému aktívnemu spôsobu života. Naša snaha inšpirovať zákazníkov, ako aj zamestnancov sa odzrkadľuje práve v takýchto zmysluplných projektoch. Ruka v ruke s pohybom prichádza aj zdravá strava, preto je pre nás ideálnou kombináciou prepájať chutné a kvalitné potraviny s aktívnym životným štýlom. Športové aktivity spojené so zábavou, navyše v čase strávenom s rodinou, sú cenným vkladom pre deti a ich zdravšiu budúcnosť,“ vysvetľuje Albena Georgieva, COO spoločnosti BILLA.

Sportuj4, pr, nepouzivat

ŠPORTUJ SLOVENSKO 2022

SOBOTA 14. mája: Prešov, sídlisko III (registrácia od 8.00, hlavný program od 9.30)

SOBOTA 21. mája: Štrbské Pleso (registrácia od 8.00, hlavný program od 9.30)

SOBOTA 23. júla: Donovaly

SOBOTA 3. septembra: Bratislava, Eurovea

Sportuj3, pr, nepouzivat
chyba