Hrdinovia budúcnosti: Začínala s chlapcami na ulici, dnes má dve medaily z olympiády mládeže

Sú mladí, talentovaní a hladní po úspechu. Snívajú o tom, že sa raz postavia na olympijské stupne víťazov. To sú naši Hrdinovia budúcnosti.

13.12.2021 00:00
SOM Hrdinovia Buducnosti, PR, nepouzivat

Jednou z hlavných priorít Slovenského olympijského a športového výboru je aj podpora mládeže. Práve preto existuje projekt Juniorský olympijský tím, ktorého členovia sú elitní mladí reprezentanti v zimných aj letných športoch. SOŠV s podporou Nadácie SOŠV a aj za pomoci exkluzívneho partnera TIPOS zostavuje tím dvadsiatich výsledkovo úspešných mladých športovcov. Cieľom programu je podporovať mladých športovcov v dorasteneckom či juniorskom veku v rozvoji ich športovej kariéry a utvoriť im na to vhodné podmienky.

Začínala s chlapcami na ulici

S hokejom začínala medzi chlapcami na ulici. Tieto skúsenosti ju poriadne zocelili a boli pre ňu veľkým prínosom. Dnes má útočníčka Zuzana Dobiášová na krku dve bronzové medaily zo zimných olympijských hier mládeže v Lausanne 2020 a mieri za ďalšími úspechmi.

K hokeju sa dostala ako šesťročná. Najskôr ho hrala s chlapcami na ulici, no potom ju uchvátil natoľko, že sa prihlásila do klubu Hoba Bratislava. „Zápasy s chlapcami ma veľmi bavili. Myslím, že je to na začiatok dobré. Je to veľmi dobrá skúsenosť, keďže je to tvrdý šport a hrá sa do tela,“ vysvetľuje Dobiášová, ktorá sa však už chce sústrediť len a len na ženský hokej.

Ako vyzerá jej bežný hokejový tréning? „Prídem do šatne, prezlečiem sa a idem na rozcvičku. Po nej sa prezlečiem a idem na ľad, kde trénujem hodinu. Po tréningu sa v šatni vyzlečiem z výstroja a nasleduje strečing,“ dodáva 16-ročná útočníčka, ktorá hrá od roku 2019 za klub HC ŠKP Bratislava.

SOM , PR, nepouzivat

Na zimných OH mládeže si vybojovala dve medaily

V roku 2020 bola nominovaná na zimné olympijské hry mládeže v Lausanne – do medzinárodného tímu 3×3, ktorý bol zložený z hráčok viacerých krajín sveta. Z nového formátu tohto mládežníckeho turnaja si odniesla bronzovú medailu. Okrem toho bola aj asistentkou kapitánky reprezentačného družstva Slovenska, s ktorým získala svoju druhú bronzovú medailu. „Bola tam veľmi dobrá atmosféra a bol to super zážitok,“ opisuje svoje pocity z úspešného podujatia.

SOM , PR, nepouzivat

Nové možnosti na tréning aj reprezentáciu

Minulý rok začala Zuzana študovať na športovom gymnáziu na Ostredkovej ulici v Bratislave. Nástupom na novú školu sa jej podľa jej slov otvorili lepšie možnosti na tréning aj reprezentáciu. „Skĺbiť šport a štúdium nie je jednoduché, ale snažím sa, aby mi to šlo čo najlepšie,“ hovorí členka Juniorského olympijského tímu, ktorý podporuje aj exkluzívny partner Slovenského olympijského tímu TIPOS.

SOM JOT logo, PR, nepouzivat
chyba