Hrdinovia budúcnosti: To najlepšie ešte len príde, verí džudista Maťašeje

Sú mladí, talentovaní a hladní po úspechu. Snívajú o tom, že sa raz postavia na olympijské stupne víťazov. To sú naši Hrdinovia budúcnosti. Jednou z hlavných priorít Slovenského olympijského a športového výboru je aj podpora mládeže.

07.12.2021 00:00
SOM Mataseje, PR, nepouzivat

Práve preto existuje projekt Juniorský olympijský tím, ktorého členovia sú elitní mladí reprezentanti v zimných aj letných športoch. SOŠV zostavuje tím dvadsiatich výsledkovo úspešných mladých športovcov v spolupráci s Nadáciou SOŠV a za pomoci exkluzívneho partnera TIPOS. Cieľom programu je podporovať mladých športovcov v dorasteneckom či juniorskom veku v rozvoji ich športovej kariéry a utvoriť im na to vhodné podmienky.

Najviac ho baví progres

Na džudo ho prihlásili rodičia. Chceli, aby si vybil energiu, keďže bol poriadne neposedné dieťa. Na tatami vydržal až doteraz. Člen Juniorského olympijského tímu Benjamín Maťašeje už zbiera prvé úspechy na medzinárodnej scéne. Verí však, že to najlepšie ešte len príde. Práve preto usilovne trénuje a zlepšuje sa.
SOM Mataseje, PR, nepouzivat
K športu má Benjamín blízko odmalička. „Na sídlisku sme hrávali s chlapcami futbal či basketbal. Na džudo ma rodičia prihlásili, keď som mal sedem rokov. Bol som živé a neposedné dieťa a potrebovali zo mňa nejako vybiť energiu,“ hovorí s úsmevom talentovaný džudista.

Na džude ho baví obrovský progres, ktorý má šancu každý deň zažívať. „Snažím sa, aby som bol najlepší,“ dodáva. „Džudo je celý môj život, baví ma a napĺňa. Môj najväčší sen a cieľ sú olympijské hry v roku 2024 a na ceste tam som odhodlaný nechať všetko, čo vo mne je,“ prezradil o svojich športových víziách člen ŠK Dukla Banská Bystrica.

To najlepšie ešte len príde

Benjamín vie, že pokiaľ chce uspieť aj na medzinárodných súťažiach, tréningová príprava v džude je fyzicky aj časovo náročná. „Za svoj najväčší úspech považujem 5. miesto na svetovom šampionáte dorastencov 2019 a množstvo medailí z európskych pohárov. Verím však, že to najlepšie ešte len príde,“ verí zverenec Jána Gregora. Maťašeje reprezentoval Slovensko aj na Európskom olympijskom festivale mládeže v Baku 2019.

SOM Mataseje, PR, nepouzivat

Kvalitná regenerácia aj vďaka JOT

Slovenský olympijský a športový výbor a Nadácia SOŠV zostavuje z 20 výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za uplynulých 12 mesiacov Juniorský olympijský tím. „Som veľmi vďačný za to, že som v Juniorskom olympijskom tíme. Pomáhajú mi finančné prostriedky, ktoré používam napríklad na dobrú regeneráciu,“ dodáva Maťašeje. Juniorský olympijský tím podporuje aj exkluzívny partner Slovenského olympijského tímu TIPOS.

chyba