Hrdinovia budúcnosti: Tenista Peter Benjamin Privara má tie najvyššie ciele

Snívajú o tom, že sa raz postavia na olympijské stupne víťazov. To sú naši Hrdinovia budúcnosti. Jednou z hlavných priorít Slovenského olympijského a športového výboru je aj podpora mládeže.

29.11.2021 00:00
SOM Privara, PR, nepouzivat

Práve preto existuje projekt Juniorský olympijský tím, ktorého členovia sú elitní mladí reprezentanti v zimných aj letných športoch. SOŠV zostavuje tím dvadsiatich výsledkovo úspešných mladých športovcov v spolupráci s Nadáciou SOŠV a za pomoci exkluzívneho partnera TIPOS. Cieľom programu je podporovať mladých športovcov v dorasteneckom či juniorskom veku v rozvoji ich športovej kariéry a utvoriť im na to vhodné podmienky.

Na kurte sa môže vyblázniť

V roku 2019 ho vyhlásili za európsku jednotku v kategórii do 16 rokov. Aj preto má mladý tenista Peter Benjamin Privara má tie najvyššie ciele. Raz sa chce stať svetovou jednotkou a vyhrať Wimbledon či Roland Garros.

Petra na tenis prihlásili rodičia, hoci on chcel hrávať futbal. Nakoniec ho predsa len presvedčili, že individuálny šport bude pre neho vhodnejší. „Nie som veľmi tímový hráč, viem sa spoľahnúť hlavne sám na seba. Je to kreatívny šport a na kurte sa môžem vyblázniť,“ hovorí tenista z klubu TC Empire Trnava.

V roku 2019 ho vyhlásili za európskeho hráča roka do 16 rokov. Na juniorskom Roland Garros sa dostal do tretieho kola dvojhry a do semifinále v štvorhre. Slovensko reprezentoval aj na Európskom olympijskom festivale mládeže 2019 v Baku. „Chcem sa dostať čo najvyššie v rebríčku ATP. Môj sen je byť prvý na svete a vyhrať Roland Garros alebo Wimbledon,“ prezradil o svojich športových cieľoch.

Na snímke slovenský tenista Peter Benjamín... Foto: TASR
SOM, PR, nepouzivat Na snímke slovenský tenista Peter Benjamín Privara proti krajanovi a štvrtému nasadenému Filipovi Horanskému v 1. kole dvojhry mužov na turnaji Bratislava Open 2020 v stredu 17. júna 2020 v Bratislave.

Najviac obdivuje Federera

Už dlhú dobu kraľuje svetovému tenisu trojica Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič. Najviac z nich obdivuje Švajčiara Federera. No od všetkých troch velikánov by si Privara rád prisvojil niektoré vlastnosti. „U Nadala by som si vybral bojovnosť, u Federera jeho ľahkosť na kurte a techniku a u Djokoviča presnosť a stabilitu úderov,“ bez váhania vymenúva člen Juniorského olympijského tímu 2020.

Členstvo v Juniorskom olympijskom tíme je česť

Slovenský olympijský a športový výbor a Nadácia SOŠV zostavuje z 20 výsledkovo medzinárodne najúspešnejších mládežníckych športovcov za uplynulých 12 mesiacov Juniorský olympijský tím. „Je pre mňa veľká česť byť zaradený medzi najlepších športovcov Slovenska. Som vďačný za podporu a za to čo mi členstvo poskytuje,“ dodáva mladý tenista. Juniorský olympijský tím podporuje aj exkluzívny partner Slovenského olympijského tímu TIPOS.

chyba