Čo vám zaručí úspech a zamestnávatelia oceňujú na pohovoroch najviac?

Súčasná situácia neohrozuje len naše zdravie a peňaženky, ale aj aktuálne zamestnanie. Udržať si svoje vysnívané povolanie tak nemusí byť vôbec jednoduché, pretože majitelia menších, ale aj väčších firiem doplácajú na zavedené opatrenia poklesom ziskov, z ktorých sa nedajú často pokryť ani základné režijné náklady.

20.10.2020 10:54
seocentrum, PR clanok, reklama, nepouzivat Foto: ,

Jediným riešením je preto obmedzenie prevádzky a dočasné alebo úplné prepustenie zamestnancov. A pokiaľ ste sa v tejto pozícii ocitli aj vy, máte šancu využiť svoj „voľný“ čas na zdokonalenie svojich vedomostí a zvýšenie ľudského kapitálu, s ktorým môžete potom na najbližšom pracovnom pohovore bez problémov „operovať“.

Foto: SHUTTERSTOCK, Eviart
seocentrum, PR clanok, reklama, nepouzivat

Dokonalá príprava je základ

Pohovor je nevyhnutnou súčasťou postupu pri uchádzaní sa o zamestnanie. To, že ste ale pozvaný, ešte neznamená, že vás aj prijali. V prvom rade je to signál, že ste výberové a personálne oddelenie niečím v životopise zaujali a mohli by ste byť na konkrétnu pozíciu potenciálnym uchádzačom. A aby to priamo na pohovore bola aj realita, treba to ešte trocha doladiť a na 100 % sa pripraviť.

Všetko bude závisieť od toho, ako svoje skúsenosti a vedomosti budúcemu zamestnávateľovi predložíte. Takže zapojte do celého procesu nielen svoju fantáziu, ale aj kompatibilné tonery HP, pomocou ktorých si pripravíte po zvážení všetkých detailov ešte lepší životopis. Titul pred menom vás na úspech rozhodne nepredurčuje.

Prejavte záujem

Okrem firmy, by ste sa pred plánovaným pohovorom mali oboznámiť s otázkami, ktoré sa personalisti uchádzačov najčastejšie pýtajú. Úprimne povedané, iba veľmi vynaliezavý človek im môže odpovedať bez prípravy. „Povedzte nám niečo o sebe“ ešte nie je to najhoršie.

Pri príprave na pohovor by ste si mali určite premyslieť všetky ďalšie možné otázky z vašej strany. Keď kandidát iba prikyvuje hlavou a vyjadruje svoje tiché porozumenie a súhlas, nepridáva to žiadne body v jeho prospech. Skôr sa bude považovať za pracovne nezainteresovaného, alebo za človeka, ktorý so všetkým súhlasí.

Dnes manažéri a majitelia firiem uprednostňujú ľudí, ktorí si vážia samých seba. Takže si podrobne ujasnite pracovné povinnosti, výšku platu v skúšobnej dobe a po nej, osobitosti pracovnej zmluvy a podnikovej kultúry.

Foto: SHUTTERSTOCK, Vgstockstudio
seocentrum, PR clanok, reklama, nepouzivat

Zvážte voľbu oblečenia

Vzhľad a správanie sú veľmi dôležité a prakticky určujú prvý dojem. Mali by ste preto pôsobiť upravene a čisto. Namiesto listovej kabelky si vezmite pohodlnú tašku cez rameno, aby ste mali kam vypracovaný životopis a certifikáty uložiť tak, aby sa neznehodnotili.

Dokladov potvrdzujúcich vašu kvalifikáciu, vzdelanie alebo osvojenie si cudzieho jazyka v profesionálnej jazykovej škole v Žiline nie je predsa nikdy dosť. Aj takáto drobnosť vám môže pridať ďalšie body a uprednostniť vás pred konkurenciou.

Vopred sa tiež uistite, že viete, ako sa dostať do budovy spoločnosti a kde zaparkovať svoje auto. Vyjdite preto z domu radšej v dostatočnom predstihu a dobre sa na všetko pripravte.

chyba